Tatal meu a decedat in 1997,in casa parinteasca a ramas sa locuiasca mama vitrega care si ea a decedat in 2012;La data decesului tatalui meu (dupa 6luni)am facut cererea de inscriere la succesiune impreuna cu mama vitrega,2surori (1baiat+2fete ale defunctului tata) si am convenit sa o lasam pe mama vitrega in casa parinteasca pana la decesul acesteia;Dupa 6 luni de la decesul mamei vitrege,am solicitat celor 2 surori bune(si de mama si de tata)si surorii vitrge(numai a mamei vitrege)sa dezbatem succesiunea la casa parinteasca dar m-am trezit cu un refuz categoric din partea surorii vitrege si a unei surori bune(care in prezent administreaza casa -inchiriind-o in folos propriu).V-as ruga sa-mi spuneti ce parte de succesiune imi revine si ce trebuie sa fac ptr a le forta pe cele 2 sa accepta dezbaterea succesiuni;
Buna seara
In ce mod ati convenit?
Fiti explicit, s-a dezbatut succesiunea de pe tata?
Casa era dobandita de tata inainte de casatorie cu mama vitrega?
Sora vitrega de care faceti vorbire are legaturi de sange cu dumneavoastra sau doar cu mama vitrega fiind dintr-o alta casatorie a acesteia?
Raspundeti la intrebari si va spun cotele fiecaruia.
sa inteleg ca dupa tata ati dezbatut succesiunea?adica aveti certificat de mostenitor? mama vitrega nu v-a adoptat banuiesc. Daca nu sunteti adoptat de dansa nu aveti drept decat dupa tata. Casa este bun comun sau propriu al tatalui dvs?
Dupa cine doriti acum sa dezbateti succesiunea?
Mosteniri
romulanum
Tatal decedat ,mama vitrega decedata .In urma au ramas doua imobile , unul avut inainte de casatorie de catre tatal meu iar celalalt cumparat ulterior.In ... (vezi toată discuția)
Mostenire
olympya
buna ziua!
va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)