avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Tatal decedat ,mama vitrega decedata .In urma au ramas doua imobile , unul avut inainte de casatorie de catre tatal meu iar celalalt cumparat ulterior.In urma decesului mamei vitrege s-a facut un testament cu jumatate din fiecare imobil pe numele unui chirias din imobilele mentionate .Eu acuma in calitate de fiu vitreg , mai am vre-un drept la mostenire ?Mentionez ca de pe urma tatalui meu nu am beneficiat de mostenire.Multumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:02, 11 Februarie 2011
dvs n-o mosteniti pe mama vitrega.
trebuia sa dezbateti mostenirea dupa tata
buna ziua.
doar in cazul in care ati fost adoptat de mama vitrega aveti vocatie succesorala la succesiunea dansei .
in ceea ce priveste succesiunea tatalui dvs., daca inca nu ati procedat la dezbaterea acesteia, mergeti la notar si rezolvati acest aspect.
fiind vorba despre un bun imobil detinut anterior casatoriei cu mama vitrega, dansa nu are dreptul decat la 1/4 din acest imobil, restul vi se cuvine dvs.
nu mai stati in pasivitate si mergeti la un notar pt. a lamuri aceasta situatie.
in ceea ce priveste acest imobil, mama vitrega nu avea cum sa faca acte pe jumatate din imobil, chiriasului, din moment ce dansei ii revenea doar 1/4.
asta ar fi valabil la modul general. acuma nu cunoastem daca dvs. ati renuntat la succesiune in mod expres, daca s-a dezbatut succesiunea dupa tatal dvs. , de catre mama vitrega, etc. etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea parintelui recasatorit alicecarmen alicecarmen buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste succesiunea dupa tatal meu. Sunt unica sa fiica.Mama mea a murit cand aveam varsta de 11ani iar tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune padurar padurar Tatal meu a decedat in urma cu mai multi ani aproximativ 20 ani , sunt unicul fiu si nu s-a facut succesiunea si nici certificate de mostenitor nu s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire aio aio buna ziua. mama mea a murit de curand. casa parinteasca este pe numele tatalui meu. suntem 2 surori la parinti. tatal meu vrea sa vanda casa parinteasca. o ... (vezi toată discuția)