avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune, iesire din indivizune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune, iesire din indivizune

As dorisa va cer sfatul in urmatorul caz.Mama mea a obtinut in instanta in 1984 casa si cei 250 de mp in urma dezbaterii succesoralecu cei 7frati. In 1985 tatal meu pe numele lui construieste pe acel loc cu autorizatie de demolaresi consructie.In urma legii18/1990 ei au ccrezut ca cei250mp se transforma im 1000mp nefacind nici o cerere ,demewrs la primarie. apoi se de un Titlu de proprietate exact pe acea suprafata pe numele defunctului si minsscriusi pe titlu ca mostenitiri si toti fratii mamei.Asadar pe pamintul altui proprieter parinti mei au casa.S-au strins toate certificatele de nastere si casatorie deces,de la care este un singur nepot de pe vnepot nu s-a reusit care doreste bani seriosi si pentru 2 copii. Avocatul a cerut actele de la toti ,dar nu putem incepe actiunea fara el .Cum se poate cita ,notifica legal ,ca sa putem incepe iesirea din indiviziune.Daca in cest context se poate invoca uzucapiunea ,terenul fiind pe titlu din 1998 ,iar parintii sint din 1985pina in prezent si nu au avut litigii cu vecini sau cufrattii pt acel tere
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 09:06, 2 Februarie 2016
Da, se poate invoca uzucapiunea.
Dar, tot pe calea unei actiuni in instanta se poate constata intervenita prescriptia achizitiva.
Contactati avocatul pe care il aveti si discutati cu el in amanunt toate problemele.
Daca doriti sa renuntati la serviciile acestuia, ii comunicati acest lucru si ii solicitati sa va restituie actele originale pe care i le-ati dat. Pentru a putea apela la serviciile unui alt avocat.
As adauga ceva, si anume ca actele originale, este de preferat sa le tineti la dvs, folosind copii simple pt diverse proceduri. Doar pt conformitate, in prezenta autoritatilor si in prezenta dvs, folositi originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa obtin actul de proprietate pe casa? Melisa Elena Melisa Elena Buna ziua , am cumparat o casa de locuit in anul 1984 dar nu am putut Finaliza actul de proprietate deoarece proprietarul a decedat,iar ulterior nu am mai ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune mario49 mario49 Buna ziua Tatal meu a cumparat o casa in anul 1985 in localitatea Comisani DB avand si un teren in spatele casei de 3500m . Pe casa are acte si pe ... (vezi toată discuția)
Teren neintabulat-dilema van_allen78 van_allen78 buna ziua! legat de un teren intravilan, am o intrebare: mama a detinut un lot de teren mostenit de la tatal ei( e singura fiica a lui).acolo a facut casa in ... (vezi toată discuția)