avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... CIM incheiat de ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

CIM incheiat de ONG

Bun gasit,

Reprezint un ONG(asociatie) care urmeaza sa incheie un CIM cu un psiholog. Am urmatoarele nelamuriri: se poate incheia un contract de munca cu perioada minima de 2 ore? As avea nevoie de un exemplu concret, pe o suma minima in ceea ce priveste contributiile. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:31, 10 Aprilie 2016
Bună ziua,
Contractul de muncă cu normă de ore se încheie pentru un anumit număr de ore, poate fi și o oră pe lună, dar în cazul acestui tip de contract de muncă nu se pot pune ore suplimentare, deci dacă s-a înscris 2 ore pe lună (specificând și când se va desfășura activitatea pentru respectivele ore) nu se poate că în acea lună să lucreze mai mult - așa mi-a spus contabilul.
Salariul minim pe oră este de ~ 6,25lei (1050lei÷168ore).
Pentru a determina contribuțiile caută pe google „calculator salariu” și pe domeniul cu acest nume se găsesc câteva calculatoare ce-ți permite diferite feluri de calcul.
Și eu am avut această problemă și mi s-a părut destul de complicat, de aceea te sfătui să iei legătura cu un contabil să-ți expună toate soluțiile care se potrivesc situației tale.
Durata timpului de munca fiind 2 ore , putem avea ore/zi, ore/sapt sau ore/luna... Asadar, care este timpul de munca pe care-l doriti sa-l inserati in c.i.m.?

Salariul minim pe ora fiind de 6,225 lei, conform HG 1091/2014.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asa cum s-a precizat, nu exista nicio limita minima a duratei muncii, poate fi si de o ora pe luna.... dar trebuie prestabilita.... daca e greu de stabilit din timp, mai bine il luati ca si colaborator, nu ca salariat... prin contract cu forma de exercitare a profesiei de psiholog, daca se poate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore minim (lunar) trebuie sa fie angajat un contabil intr-un srl de apartament? Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Cate ore minim (lunar) trebuie sa fie angajat un contabil intr-un srl (de apartament) ca totul sa fie legal? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Program lucru norma partiala dona77 dona77 In prezent se pot incheia contracte individuale de munca cu norma partiala chiar si pentru un numar de cateva ore pe luna (nu pe zi)? in ce baza ... (vezi toată discuția)
Seful meu incearca sa ma dea afara ! CristianMk4 CristianMk4 Buna ziua,sunt angajat la o firma din luna martie 2015,totul ok in aceasta perioada. De curand angajatorul intentioneaza sa ma faca sa imi dau demisia. Acesta ... (vezi toată discuția)