Reprezint un ONG(asociatie) care urmeaza sa incheie un CIM cu un psiholog. Am urmatoarele nelamuriri: se poate incheia un contract de munca cu perioada minima de 2 ore? As avea nevoie de un exemplu concret, pe o suma minima in ceea ce priveste contributiile. Multumesc anticipat!
Bună ziua,
Contractul de muncă cu normă de ore se încheie pentru un anumit număr de ore, poate fi și o oră pe lună, dar în cazul acestui tip de contract de muncă nu se pot pune ore suplimentare, deci dacă s-a înscris 2 ore pe lună (specificând și când se va desfășura activitatea pentru respectivele ore) nu se poate că în acea lună să lucreze mai mult - așa mi-a spus contabilul.
Salariul minim pe oră este de ~ 6,25lei (1050lei÷168ore).
Pentru a determina contribuțiile caută pe google „calculator salariu” și pe domeniul cu acest nume se găsesc câteva calculatoare ce-ți permite diferite feluri de calcul.
Și eu am avut această problemă și mi s-a părut destul de complicat, de aceea te sfătui să iei legătura cu un contabil să-ți expună toate soluțiile care se potrivesc situației tale.
Durata timpului de munca fiind 2 ore , putem avea ore/zi, ore/sapt sau ore/luna... Asadar, care este timpul de munca pe care-l doriti sa-l inserati in c.i.m.?
Salariul minim pe ora fiind de 6,225 lei, conform HG 1091/2014.
Asa cum s-a precizat, nu exista nicio limita minima a duratei muncii, poate fi si de o ora pe luna.... dar trebuie prestabilita.... daca e greu de stabilit din timp, mai bine il luati ca si colaborator, nu ca salariat... prin contract cu forma de exercitare a profesiei de psiholog, daca se poate...