avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... rau platnic la intretinere de 5 ani.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

rau platnic la intretinere de 5 ani.

in bloc un rau platnic la intretinere de cca,5 ani. l-am actionat in judecata ,am cistigat de cca.4 ori(intodeauna),notarul i-a pus poprire pe pensie .o problema:poprirea este de cca.160 lei dar intretinerea este de cca.200 lei pe luna.in total are restante de 7000 lei.se poate scoate apartamentul celui in cauza la vinzare?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:17, 2 Februarie 2016
Numai pentru datorii mai mari de 10.000 lei.
multumescu.in completare rau platnicul are la noi restante de 7000 lei(sentinte definitive si puse in executare) si la alt executor are 5000 lei.se pot cumula ca sa recuperam banii prin vinzarea apartamentului?
Da, se poate! Discutati cu executorul.
Se poate executa prin scoaterea apartamentului la vanzare prin licitatie de catre executor chiar daca debitul este sub 10.000 lei in conditiile art. 812 CPC.
Art. 812
Obiectul urmăririi
(5) În cazul titlurilor executorii privitoare la creanţe a căror valoare nu depăşeşte 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecătoresc informaţiile, lămuririle şi dovezile necesare, precum şi furnizarea cu rea-credinţă de informaţii incomplete în legătură cu existenţa şi valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natură a fi valorificate în vederea acoperirii integrale a creanţei permit declanşarea urmăririi silite imobiliare chiar dacă valoarea creanţei nu depăşeşte 10.000 lei.

De aceea am spus sa discutati cu executorul si sa aplice prevederile CPC, care, asa cum vedeti, permite vanzare in conditiile aratate.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament cu restanțe luciangav luciangav Care este valoarea minimă a restanței pentru care se poate pune în vânzare apartamentul proprietarului în cauză? Este vorba doar de cote restante sau de ... (vezi toată discuția)
Restanta asociatie bloc daria_743 daria_743 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. O persoana fizica a cumparat un apartament intr-un bloc, prin credit bancar, si pe care nu l-a ... (vezi toată discuția)