avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie sau insulta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie sau insulta

Buna ziua.Am fost acuzata ca as fi afirmat ceva despre cineva.Persoana respectiva ameninta cu plangerea la politie si cu faptul ca are si martori.Eu sunt sigura ca nu am afirmat asa ceva ,adica cuvintele respective.Ce solutie am eu?
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 12:32, 2 Februarie 2016
Sa stati linistita, pentru ca o asemenea plangere se claseaza, insulta si calomnia nemaifiind incriminate.

Desigur, alta problema se pune in cazul in care ati amenintat-o cu vreo fapta, caz in care vorbim despre o infractiune.
Insulta si calomnia nu constituie infractiuni conform Noului Cod Penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este incadrarea juridica? ester456 ester456 Am fost acuzata ca am agresat o persoana,aceasta are martori mincinosi dar politia de proximitate a cerut persoanelor in cauza (si cel vinovat si cel ... (vezi toată discuția)
Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)
Calomnie ? cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu daca constituie calomnie atunci cand socrul te jigneste *mai exact te face prost* . Daca a fost auzit de sotul meu , as putea merge ... (vezi toată discuția)