avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa dubioasa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa dubioasa

Buna ziua,

Ce pot face in situatia urmatoare:

In cadrul unui proiect scris am avut nevoie sa studiez cateva documente la un sediu al Arhivelor Nationale. Voiam sa verific spusele unui mare scriitor roman, care mentiona niste date din diverse documente. Am vrut sa vad cu ochii mei acele documente, ca nu i-a scapat ceva. Dl. de la Arhive a parut deranjat de cererea mea si a incercat sa ma ia la misto, un fel de cine sunt eu sa pun la indoiala spusele scriitorului. Mi-a dat vreo 4 carti uriase cica sa caut acolo cota documentelor. Intamplarea a facut sa gasesc foarte repede numarul documentelor. Am cerut sa le vad si a zis ca nu se poate, ca astea sunt conditiile. Sa zicem ca documentele sunt vechi si nu se pot manipula, altfel nu-mi explic. Am cerut sa fac poze cu aparatul meu, ca era permis acest lucru contra unei taxe si nu a fost de acord nici cu acest lucru. Mi-a zis ca scaneaza el documentul si imi trimite copii, precum si suma ce trebuie platita. Dupa mai bine de o luna de zile primesc pe mail, ca trebuie sa platesc cativa lei, pentru acele copii. Recomandarea era sa platesc in contul Inspectoratului de Politie Judetean ca venituri prestari servicii. Mi s-a parut dubios, care sa fie legatura intre Arhivele Nationale si Politie, insa 8 lei nu este un capat de tara. Platesc, trece timpul si nimic :) Nu mi-a trimis nicio copie pe mail pentru ca, auziti, nu am citit cu atentie ce mi-a scris in mailul anterior... adica dupa plata trebuie sa-i prezint chitanta in original. Pe langa faptul ca locuiesc la 60 de km de orasul in care se afla sediul Arhivelor, mi se pare foarte aiurea sa mi se ceara chitanta in original. Imediat dupa plata, i-am trimis chitanta scanata. De altfel, si ei puteau verifica faptul ca am platit. Eu zic asa... pentru orice taxa platita, serviciu efectuat, primesti o chitanta, un bon. Acel document este al tau, ca tu platesti, nu ai cum sa-l dai cuiva. Refuz sa-i dau chitanta in original pentru ca mi se pare un lucru ilegal si, mai mult de atat, mi se pare o dovada de prostie. Si mai este problema: parcurg 60 de km, ii dau lui chitanta de 8 lei, ma intorc si iar astept. Mi se pare ca nu este ceva in regula in acest mecanism. Ce pot sa fac?
Va multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru platita si pierduta de avocat cu tot cu dosar ContSters83715 ContSters83715 undeva acum un an, la inceputul procesului civil de pretentii dupa ce am platit taxa de timbru s-a pierdut dosarul avocatului si taxa nu a fost depusa ... (vezi toată discuția)
Contestatie. ErYou ErYou Salutare! Va Rog, cititi pana la cap. Am am oprit cu camionul și semiremorca pe banda 1 în urcare. ( mai era banda 2 liber pe sensul de mers). Am ... (vezi toată discuția)
Inchiderea contului - fals in acte cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu cand eram student la master luam bursa de la facultate pe card. Card-ul pe care l-am primit este de la BRD Calderon. In primul an de master ... (vezi toată discuția)