undeva acum un an, la inceputul procesului civil de pretentii
dupa ce am platit taxa de timbru
s-a pierdut dosarul avocatului si taxa nu a fost depusa inainte de pierdere....( eu l-am refacut din ce aveam acasa)
dar taxa de timbru.... nu am refacut-o ca nu am avut cum.
Avand in vedere ca e o suma mica ( 15 euro)
Sa o platesc din nou?
Sau sa recuperez..... dar cum? ca nici nu stiu ziua. si nu am platit eu, ci s-a dus altcineva.
Acum a cam trecut un an
de la judecatorie (civil) acum ne-a trimis la litigii de munca.
Care este ultima secunda in care se poate pune la dosar dovada platii taxei de timbru?
Cine are obligatia sa platesca taxa de timbru?
clientul sau avocatul?
taxa de timbru se achita de partea careia i s-a pus in vedere acest lucru. de obicei cel care achita taxa de timbru este reclamantul sau piritul, in cazul unei cereri reconventionale, dupa caz. taxa de timbru se achita pina la primul termen de judecata. avocatul consiliaza, asista si reprezinta partea in instanta si... nu achita taxe de timbru.
Daca ne raportam strict la faptul ca avocatul a pierdut chitanta el ar trebui sa o achite dar se poate rezolva si cu o scadere din onorariu.
Daca nu vrea sa o plateasca el ar trebui sa il dati in judecata...
Paba una alta daca nu aveti ce face pentru moment este indicat sa o achitati dvs in calitate de parte in proces, urmand ca apoi sa rezolvati problema amiabil cu avocatul.
Taxa timbru judiciar
qwerta
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.Am depus o cerere de chemare in instanta ,pe contencios administrativ la un Tribunal.Am platit acea taxa judiciara ... (vezi toată discuția)