avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa timbru judiciar

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.Am depus o cerere de chemare in instanta ,pe contencios administrativ la un Tribunal.Am platit acea taxa judiciara au fost citeva termene dupa care instanta a decis declinarea cauzei catre un alt tribunal.Aici am avut trei termene iar acum la al patrulea ma trezesc ca pe citatie mi se pune in vedere sa platesc taxa de timbru judiciar de 4 lei sub sanctiunia anularii cereri.Stiu ca atunci cind cauza este declinata catre alta instananta nu se plateste o noua taxa de timbru,iar daca era necesar ma instiintau de la primul termen.Daca nu o plateam initial nici prima nici a doua instanta nu judecau atitea termene.Daca chitanta sa pierdut de la dosar nu am cum proba ca am achitat-o deoarece am trimis chitanta originala prin posta.Acum daca refuz o noua plata se poate anula cererea dupa atitea termene? Oare cine trebuia sa verifice si cind plata taxei de timbru?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:51, 21 Octombrie 2009
din cate stiu eu , de cand s-a declinat competenta , instanta competenta trebuia sa verifice daca este platita taqxa de timbru. Daca s-a pierdut de la dosar puteti verifica prin studierea dosarului ;i verificarea numerelor de pagina.
si daca nu platiti taxa o sa anuleze cereea ca netimbrata.
Buna seara.
In dosarul cauzei verificati numerotarea filelor,incheierea de sedinta de la primul termen unde de regula de mentioneaza acest aspect si daca este ceva in neregula faceti aceste mentiuni la termenul urmator.Dar ca pentru a nu pierde timpul si datorita faptului ca este interesul dvs. :
-daca sunteti S.C trebuie sa gasiti copia la registrul de casa sau daca ati platit cu OP la reg.banca si daca nu,faceti cerere la biroul unde ati platit taxa cu mentiunea sa indicati data aprox.
Succes.
Cu respect,Alexa...
faceti dovada ca a fost platita si ca se gaseste in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune netimbrata bogdan77m bogdan77m Suntem in recurs, actiunea a fost suspendata la cererea partilor, insa acum am facut cerere de repunere a cauzei pe rol, la care s-a fixat si termen, insa am ... (vezi toată discuția)
Respingerea exceptiei netimbrarii leonida leonida daca s-a facut cerere de recurs fara a se achita taxa de timbru si timbrul judiciar iar primul termen sa amanat pt. a i se pune in vedere sa achite taxa de ... (vezi toată discuția)
Venituri modeste si taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei Va rog , o lamurire: 1. Cauza evaluabila in bani. Instanta de fond : TRIBUNALUL. RECLAMANTA plateste TAXA JUDICIARA DE TIMBRU la valoarea declarata . Pierde ... (vezi toată discuția)