avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs ocupare post vacant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs ocupare post vacant

Buna ziua!
In urma cu o luna jumatate am sustinut un concurs de ocupare a unui post vacant de executie, din cele 9 scoase la concurs, nou infiintate, in cadrul unei subunitati a unei societati comerciale pe actiuni in care unicul actionar este statul. In urma afisarii rezultatelor, in ziua urmatoare concursului, am fost declarata admisa pe postul cu norma intreaga si perioada nedereminata.
Nefiind nicaieri specificata data incadrarii, respectiv intocmirii contractului individual de munca, am sunat institutia pentru a afla care este procedura in continuare si cu ce data voi fi angajata. In perioada respectiva, mai exact cu o saptamana inainte de sustinerea concursului s-a schimbat conducerea la Sediul Central, motiv pentru care rapoartele concursului nu au fost semnatate de noul director general interimar.
Am mers de curand la sediul subunitatii pentru care am sustinut concursul sa intreb care este situatia si mi-au spus ca toate lucrarile, inclusiv angajarile nu sunt semnate intrucat conducerea de la Central refuza sa isi asume aceste lucruri. A se intelege, de altfel, ca toata activitatea este "blocata", nimeni nestiind cat va mai dura aceasta situatie sau cand mi se va aproba angajarea.Am facut solicitare scrisa la conducerea subunitatii pentru a cere lamuriri si acum astept un punct de vedere oficial din partea lor.
Vreau sa va intreb, pe dvs cei in masura sa imi rapundeti....ce demersuri trebuie sa fac pentru a fi incadrata cat mai curand posibil si daca este stipulata undeva in lege o astfel de speta.
Mentionez ca in situatia mea se mai afla un numar de 8 canditati admisi pe alte 8 posturi similare, plus alte persoane admise pe alte posturi, chiar si in alte departamente.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
tudorache_alyna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 2 Februarie 2016
Daca organizarea concursului s-a efectuat dupa prevederile HG 286/2011, potrivit art. 40 :
(1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.

In caz contrar, va puteti adresa numai instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot incepe munca? PaulProto10 PaulProto10 Buna dimineata! Am sustinut un concurs in cadrul unei primarii comunale pentru functia contractuala pe perioada nedeterminata de sef serviciu apa si ... (vezi toată discuția)
Angajare prin concurs hg 286 Ileana popa Ileana popa Bună ziua ! Care este perioada maximă în care angajatorul trebuie să încheie CIM unei persoane care a fost admisă în urma desfășurării concursului ... (vezi toată discuția)
Ce prevede preaviz ul? Simona818181 Simona818181 Buna seara, lucrez la o firma de unde trebuie sa imi dau demisia pentru ca am luat concursul pentru un post in spital dar angajatorul vrea sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)