avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot vinde bunuri personale prin firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot vinde bunuri personale prin firma?

Va salut!

Se da urmatoarea situatie. Eu, persoana fizica, detin accesorii (de imbracaminte, bijuterii de valoare mica) cumparate din afara tarii, pentru care nu am neaparat factura, dar pot face dovada platii lor (plata online).
Vreau sa le trec pe firma, spre a le vinde online sau intr-un magazin.

Ce ar trebui sa fac, astfel incat sa fiu in legalitate?
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
natarau, utilizator
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 18:52, 15 Februarie 2016
simplu. Firma le va cumpara de la Dvs pe baza de borderou de achizitie. Sau si mai bine, vorbiti cu un prieten pe numele caruia sa fie borderoul.
Dar nu faceti asta mai mult de 1-2 ori cat testate piata sa vedeti daca afacerea este fezabila sau nu. Atentie si la adaosul comercial. Daca ati cumparat cu 10 lei ca PF, vindeti cu 30 catre srl iar firma vinde cu 32 (pretul real din piata) asta pute de la o posta a evaziune.
Cel mai simplu e sa faceti achizitia direct prin firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert online Adiroj Adiroj buna ziua, am infiintat de catve luni un srl-d, deocamdata am depus toate declaratiile pe zero pentru ca nu am inceput activitatea, doresc sa desfasor o ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Activitate pe srl-d spyke91 spyke91 salut. am infiintat un srl-d neplatitor de tva si doresc sa imi deschid un magazin online. eu am cumparat acum mai multe luni diverse lucruri de pe ebay si ... (vezi toată discuția)