avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata si indemnizatie de consilier local
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata si indemnizatie de consilier local

Sunt consilier local si beneficiez de pensie anticipat. Am avut stadiu complet de cotizare dar sunt penalizat datorita varstei (am 64 ani).
Incepand cu anul 2016 conform noului cod fiscal mi se retine contributie la pensie datorita faptului ca realizaz venituri din indemnizatia de consilier local. Realizarea acestui venit ma afecteaza la pensia anticipata deoarece relizez si acest venit?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:05, 2 Februarie 2016
Cand pensia anticipata se va transforma in pensie pentru limita de varsta se va tine cont si de contributiile platite conform venitului din indemnizatia de consilier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata kissmy09 kissmy09 buna seara ! sunt nascuta pe 03 05 1956 am iesit la pensie anticipat pe 03 05 2012 la varsta de 55 ani si 10 luni cu un stadiu de cotizare de 40 ani si 13 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata pana la atingerea varstei pentru pensie limita de varsta clodi clodi Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari. Tatal meu este nascut in ianuarie 1949 si conform anexei 3 se poate pensiona la ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la o recalculare DumitruIon DumitruIon Am iesit la pensie in 2019 am 42 ani efectiv de contributie +3ani si 9luni rezultati din grupa 2 de munca. am dreptul la o recalculare? (vezi toată discuția)