avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... sef serviciu supus reorganizarii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

sef serviciu supus reorganizarii

In urma unei reorganizari a institutiei un sef serviciu din cadrul primariei este nevoit a accepta un alt post inferior existent in organigrama, post care nu corespunde gradului de superior pe care acesta il detinea la data destituirii. Intrebari:
1. In acest caz salariul de superior al functionarului public ramane acelasi sau este nevoit fostul sef de serviciu sa o ia din nou in pragul pensionarii de la debutant cum figureaza postul in statul de functii?
2. Institutia este obligata a pune mai intai la dispozitia sefului de seviciu posturile existente in organigrama, inaintea altor functionari de executie, mai ales ca destituirea sa din functie nu i se datoreaza lui ci reorganizarii institutiei?
3.Posturile existente in statul de functii trebuie acceptate de seful serviciului asa cum sunt ele sau se poate schimba incadrarea postului existent astfel incat postul de debutant sa fie transformat direct in superior, pentru ca omul sa nu piarda la salariu decat sporul de conducere?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:33, 11 Februarie 2016
Din cate am inteles seful are prioritate in alegerea postului din cele vacante. Poate stiu cei din domeniu si ne spun si noua.
Nu stie nimeni?:help:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare functii publice de conducere violeta ap violeta ap Va adresez rugamintea de a-mi da informatii privitoare la urmatorul aspect> In cazul reorganizarii unei institutii publice una dintre functiile de conducere ... (vezi toată discuția)
Reorganizare institutie publica conform oug nr. 63/2010 alexandru andra alexandru andra Trebuie sa umblam la organigrama/stat de functii, cf. oug 63/2010 si dorim ca unele birouri sa devina compartimente cu maxim 2 FP. In ce legislatie prevede ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj - functionar public iolaru iolaru O mare rugaminte pentru cei care se pricep - lucreaza in domeniu: sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: un functionar public poate beneficia de ... (vezi toată discuția)