avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum procedez cu ob.inventar ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum procedez cu ob.inventar ?

Buna dinmineata , as vrea un sfat cum sa procedez cu ob.inventar care sint inregistrate extra contabil , vreau sa ma scap de ele ca se inchide cantina , am butelie aragaz si aragaz si multe altele la bucatarie daca le pun in vinzare ,le donez s-au casez. MI-e frica ca butelia nu a fost incarcata cu gaz nu a functionat de 5 ani ce pot face cu ea, prin vinzare am venit , nu as duce butelia la incarcat si verificat sa nu am cheltuieli , se poate fisura o butelie nefolosita ?
va rog un sfat si multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 00:18, 2 August 2009
Pai s-o luam pe rind:
- obiectele de inventar , dupa cum ati si spus , le casati , le donati sau le vindeti.
Altceva nu cred ca se mai poate face .
Daca le casati- proces verbal de casare si se scad din evidente ;
Daca le vindeti - factura , si obtineti venit impozabil
Daca le donati - contract si factura , si le scoateti din evidente
Despre butelie- mai bine o casati , daca aveti suspiciuni ca ar putea crea probleme, dar nu stiu care institutie se ocupa cu preluare unor astfel de obiecte mai speciale .
O predati unei firme de colectare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)
Trecere autovehicol de pe sc pe pf oprea_rodica68 oprea_rodica68 cum pot sa trec 2autovehicole de pe sc pe pf ptr ca platesc prea mult la RCA? (vezi toată discuția)