avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum procedez cu ob.inventar ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum procedez cu ob.inventar ?

Buna dinmineata , as vrea un sfat cum sa procedez cu ob.inventar care sint inregistrate extra contabil , vreau sa ma scap de ele ca se inchide cantina , am butelie aragaz si aragaz si multe altele la bucatarie daca le pun in vinzare ,le donez s-au casez. MI-e frica ca butelia nu a fost incarcata cu gaz nu a functionat de 5 ani ce pot face cu ea, prin vinzare am venit , nu as duce butelia la incarcat si verificat sa nu am cheltuieli , se poate fisura o butelie nefolosita ?
va rog un sfat si multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 00:18, 2 August 2009
Pai s-o luam pe rind:
- obiectele de inventar , dupa cum ati si spus , le casati , le donati sau le vindeti.
Altceva nu cred ca se mai poate face .
Daca le casati- proces verbal de casare si se scad din evidente ;
Daca le vindeti - factura , si obtineti venit impozabil
Daca le donati - contract si factura , si le scoateti din evidente
Despre butelie- mai bine o casati , daca aveti suspiciuni ca ar putea crea probleme, dar nu stiu care institutie se ocupa cu preluare unor astfel de obiecte mai speciale .
O predati unei firme de colectare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere autovehicol de pe sc pe pf oprea_rodica68 oprea_rodica68 cum pot sa trec 2autovehicole de pe sc pe pf ptr ca platesc prea mult la RCA? (vezi toată discuția)
Mijloace fixe amortizate cum procedez iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Am sisteme PC ( asa apar in contabilitate) care cuprind: unitate calculator, monitor,tastatura si mous. Ele sunt complet amortizate si ... (vezi toată discuția)
Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)