avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii despre cartea de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

despre cartea de munca

Buna dimineata, va rog un sfat in legatura cu ce se trece in caretea de munca , in ani 2004 daca a fost secretar cu un salar de 400 ron azi si mai avea si indemnizatie de casier 100 ron un spor vechime 68 ron , pe statul de salarii sint inregistrate toate se retine la buget  din total de 568 dar in cartea de munca nu se trece indemnizatia de casier si zice d-na ispector ca nu poate avea cumul de functii .                                                                                                                       Eu am functia de baza la o intreprindere unde este sindicat si sint pe stat de plata cu 2 ore pentru activitate la  sindic,. cartea de munca de la activitate de baza se completeaza la intreprindere iar la sindicat pentru presedinte se copleteaza la ITM.  statul de plata copie se duce la ITM in carte mea de munca cine trebuie sa completeze suma mica de la sindicat cum se procedeaza in acest caz ? Multunesc mult si o zi buna !
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:04, 1 August 2009
In carnetul de munca se trece salariul negociat, cel care este trecut pe contractul individual de munca. Chiar daca salariul pe care il primiti este mai mare decat cel negociat, acesta nu se trece in carnet...insa la calculul pensiei se va tine cont de salariul realizat si nu de cel negociat.
daca aveti mai multe contracte, cartea de munca se completeaza doar la locul de munca unde ati ales sa aveti functia de baza.
pentru celelalte contracte veti primi adeverinte de vechime vizate de ITM.

La calculu altor drepturi care tin de venitul salarial (pensie, somaj, indemnizatie CCC) vi se vora lua toate venioturile in calcul, ele regasindu-se in declaratiile pe care angajatorul le face lunar la pensii, somaj, sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire carte munca emma-hart emma-hart buna ziua, cum as putea sa imi fac si eu o carte de munca acum, pana acum am lucrat doar pe baza de contract si as vrea sa le trec pe toata in cartea de ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca micaela micaela Buna! Sunt noua pe acest forum asa ca daca imi dati un raspuns rapid raman datoare. Aum 5 ani mi s-a incheiat contractul de munca desi angajatorul stia ca ... (vezi toată discuția)
Greseala de nume in cartea de munca v.dan v.dan buna ziua; din aprilie pana in septembrie am lucrat la o firma, primul loc de munca astfel incat mi s-a intocmit si un carnet de munca, carnetul de munca era ... (vezi toată discuția)