avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca

Buna! Sunt noua pe acest forum asa ca daca imi dati un raspuns rapid raman datoare.
Aum 5 ani mi s-a incheiat contractul de munca desi angajatorul stia ca sunt insarcinata. Dupa incheierea contractului de munca am continuat sa platesc contributia la cas in baza unui contract incheiat cu casa de pensii. Atunci am aflat ca pot beneficia de indemnizatie de crestere copil daca apuc sa contribui minim 6 luni. Zis si facut, am beneficiat de acest drept fara probleme. Intrebarea mea este daca aceasta perioada de 2 ani poate fi considerata vechime in munca( acum sunt angajata intr-o institutie publica) . Si inca un lucru: De ce perioada in care am cotizat singura si cea de 2 ani de crestere copil nu apare in cartea de munca daca se i-au in calcul la pensie?( s-au cel putin atat am reusit sa scot de la un angajat al Casei de Pensii)
Cel mai recent răspuns: Dana Grama , 12:15, 5 Noiembrie 2007
Unde ai avut carnetul de munca in perioada in care ai fost in concediu de crestere copil si in perioada in care ai contribuit la CAS?
La ITM
Cer scuze adelaida_07 dar eu nu am net decat la servici asa ca nu te pot urmari decat pana la ora 15.30
Perioada concediului pentru crestere copil nu este vechime in munca pentru sporul de vechime (imi imaginez ca asta te intereseaza) fiind o perioada in care CIM este suspendat (eu asa intrepretez).
Daca carnetul de munca a fost la ITM, acesta trebuia sa treaca in el perioada in care ai fost in concediul de crestere copil. Cat priveste perioada in care ai contribuit la CNPAS pentru obtinerea concediului, cred ca o informatie mai clara o poti obtine tocmai de la casa de pensii.
Cele doua perioade, potrivit Legii nr.19/2000, constituie stagiu de cotizare care se va lua in calcul la stabilirea pensiei.
Contractul de asigurare incheiat cu Casa de Pensii trebuia dus la ITM, iar inspectorul care avea firma il putea inscrie in cartea de munca.

Alte discuții în legătură

Vechime pt calculul sporului de vechime Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca la calculul vechimii in munca necesar modificarii sporului de vechime in munca se iau in calcul urmatoarele perioade trecute in ... (vezi toată discuția)
Calcularea sporului de vechime naxy34 naxy34 lucrez din1992,am stat in concediu de maternitate 2 ani,am avut si concediu fara plata6 luni de zile.vreau sa-mi spuneti daca la calculul vechimii si a ... (vezi toată discuția)
Vechime alonso_first_one alonso_first_one In cazul in care lipsesti din tara,se poate plati o taxa pentru ca vechimea sa mearga in continuare in cartea de munca?O colega mi-a spus ca a inainte de a ... (vezi toată discuția)