avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcularea sporului de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcularea sporului de vechime

lucrez din1992,am stat in concediu de maternitate 2 ani,am avut si concediu fara plata6 luni de zile.vreau sa-mi spuneti daca la calculul vechimii si a sporului de vechime intra si aceste perioade in care nu am lucrat efectiv.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 30 Noiembrie 2008
Concediul pentru cresterea copilului intra la calcului pensiei.(reprezinta stagiu de cotizare)
Concediul fara plata NU INTRA la calcului pensiei. (nu s-a cotizat nimic la fondul de pensii)

Alberto Kurtyan
Desigur, conform prevederilor O.U.G. nr. 148/2005, perioada in care ati fost in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani constituie vechime in munca.
Conform art. 148 din Codul muncii, pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata a caror durata se stabileste prin CCM aplicabil sau prin regulamentul intern. Daca CIM nu a fost suspendat prin acordul partilor, conform art. 54 din Codul muncii, perioada de 6 luni constituie si ea vechime in munca.
Revin cu o precizare.
Pentru calcului sporului de vechime, concediul fara plata NU se considera vechime.

Alberto Kurtyan
naxy34 a scris:

lucrez din1992,am stat in concediu de maternitate 2 ani,am avut si concediu fara plata6 luni de zile.vreau sa-mi spuneti daca la calculul vechimii si a sporului de vechime intra si aceste perioade in care nu am lucrat efectiv.


Incepand cu data de de 20 ianuarie 2007, prin modificarile aduse OUG nr.148/2005 prin Legea nr.7/2007, perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta. Prin urmare, aceasta perioada se ia in calcul pentru sporul de vechime.
CFP nu se ia in calcul la stabilirea vechimii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Ccc si vechimea in munca ( calcul spor de vechime munca) ana500 ana500 Buna ziua . Luminati-ma va rog si pe mine , ca mi s-au mai dus din neuroni in CCC ( peste aprox 2 saptamini ma intorc la munca din CCC). Am o colega la ... (vezi toată discuția)
Vechime dupa concediu pentru crestere copil pana la 2 ani ContSters54646 ContSters54646 Buna ziua! Sunt angajata la o institutie publica si ma intereseaza daca durata concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani constituie vechime si daca ... (vezi toată discuția)