avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu administratorul

Buna seara,

Administratorul blocului la sfarsitul fiecarei luni vine personal si citeste apometrele si ma deranjeaza in modul in care o face. Nu afiseaza ziua citirii, intervalul orar, pur si simplu te trezesti ca iti buseste in usa. Nu conteaza ca poate in acel moment nu esti disponibil. Efectiv buseste in usa. Eu am cumparat apartamentul in acest bloc in vara trecuta. Sunt obligata sa ii deschid? Nu pot comunica eu citirera apometrelor si eventual sa se faca o verificare la cateva luni?

Ar mai fi o problema. Eu am cumparat acest apartament la licitatie. Apartamentul avea o restanta de 1700 lei. Fondul de rulment si de reparatii in valoare de 810 lei spune ca este platit de vechiul proprietar. eu nu am vazut niciun act in acest sens. Administratorul imi cere sa platesc o parte restanta in valoare de 810 in baza unui proces verbal incheiat intre mine si asociatia de proprietari pentru a prelua fondul de rulment si reparatii. Am cerut nr de inregistrare pentru acest proces verbal si nu am primit nimic inapoi. Porocesul verbal a ramas la administrator
Ce trebuie sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: emine , utilizator 13:53, 4 Februarie 2016
Buna seara,
Cu privire la primul alineat, solutia dv mi se pare decenta si asa fac foarte multe asociatii. Bineinteles ca nu are voie sa va bata in usa "cand vor muschii lui", scuzati expresia, dar nu-mi sunt foarte simpatici astfel de administratori de pe vremea...comunismului?!

Restanta vechiului proprietar, nu sunteti obligata s-o preluati, decat daca asa scrie in actul de dobandire al apartamentului, ca v-o asumati, altfel, administratia trebuie s-o recupereze de la vechiul proprietar.
Cat despre fonduri, cel de rulment se restituie proprietarului in caz de instrainare, deci va trebui ca dv sa-l achitati (daca l-a restituit vechiului proprietar), iar cel de reparatii nu se restituie, rezultand ca dv nu va trebui sa platiti retroactiv, decat de acum incolo.
Sper ca nu ati achitat deja tot ce v-a cerut. Cereti copie inregistrata dupa procesul-verbal, sigur ca da, e obligatoriu sa va dea! Altfel, faceti o adresa catre presedintele Asociatiei si relatati problema, e obligat sa va raspunda in scris.

Toate cele bune!
1-Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale presedintelui si comitetului executiv
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care reprezinta si apara interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti-inclusiv in instanta de kjudecata
Sesizati oficial reprezentantului legal al asociatiei nemultumirile pe care le aveti fata de administratorul de imobil,de modul cum acesta intelege sa isi exercite responsabilitatile
3-Interesul asociatiei de proprirtari pentru preluare lunara index consum utilitati este temeinic si de salutat -in conditiile in care mulkte asociatii de proprietari se confrunta cu multi locatari,care ignora termenul de comunicat index consum,situatie care genereaza diferente intre factura si indexi comunicati de locatari
4-
Eu am cumparat acest apartament la licitatie.

Daca achizitia bunului imobil s-a realizat prin executare silita pe documentul intocmit de catre executorul judecatoresc dv figurati drept adjudecatar si nu cumparator
Este o diferenta majora intre tranzactionare bun imobil ca urmare a acordului de vointa a vanzatorului si a cumparatorului fata de situatia speciala de adjudecare bun imobil prin licitatie publica in care isi manifesta interesul de achizitie numai adjudecatarul
5-
Fondul de rulment si de reparatii in valoare de 810 lei spune ca este platit de vechiul proprietar. eu nu am vazut niciun act in acest sens.

Pentru a cunoaste drepturile si obligatiile dv ca si proprietar de apartament in imobil de locuit in comun,studiati temeinic disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Daca doriti sa clarificati situatia financiara ,in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 solicitato oficial presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie documentele justificative
6-
Administratorul imi cere sa platesc o parte restanta in valoare de 810 in baza unui proces verbal incheiat intre mine si asociatia de proprietari pentru a prelua fondul de rulment si reparatii.

Pentru a vi se impune la plata o suma asociatia de proprietari detine obligatia sa isi intemeieze pretentiile in conditiile si cu respectarea legii
De unde provine restanta de 810 lei?
Atat timp cat la preluarea bunului imobil ,in evidenta asociatiei figura fond de rulment si fond de reparatii,inseamna ca acele fonduri au ramas in evidenta
nicko_sylvia
Bineinteles ca nu are voie sa va bata in usa "cand vor muschii lui", scuzati expresia, dar nu-mi sunt foarte simpatici astfel de administratori de pe vremea...comunismului?!

Nu cunosc o alta modalitate de a anunta un locatar ca este cineva la usa daca nu se bate la usa (poate daca se tipa pe casa scari ), bine ca nu a-ti invocat vremea lui Stalin. Fondul de rulment trebuieste platit de noul proprietar pentru ca vechiul fond va compensa o parte din restanta.
Stimata doamna Sanda, n-o luati personal, intentia mea n-a fost sa jignesc pe cineva, ci doar sa descriu o situatie nedorita care asa cum a relatat-o utilizatorul care a deschis topicul, mi-au relatat-o si alti prieteni care stau in blocuri mai vechiute...

(Si ca solutie, trimiterea citirii se poate face si prin sms, e-mail, poza pe watsapp cu contorul, etc. mijloace mai moderne, dar eficiente. sigur, nu spune nimeni ca adminul nu poate merge sa verifice daca observa ca citirile facute benevol, nu bat cu citirile pe bloc)

Si da, fondul de rulment se inapoiaza celui care a instrainat si se plateste de noul proprietar (daca aleg sa faca vreo compensare, asta ii priveste, eu raspundeam utilizatorului concret.)

P.S. nu pot sa trec cu vederea ca forma corecta este casa scarii (cu 2 i) si ati (legat), asta asa ca o completare prieteneasca.

Toate cele bune!
Buna ziua,

Fondul de rulment nu a fost restituit vechiului proprietar nici de catre mine nici de catre asociatie. Dupa adjudecare eu am luat cheia apartamentului de la o ruda, vechiul proprietar nu mai locueste in tara, apartamentul fiind nelocuit de aproximativ doi ani. Din ceea ce mi-a spus administratorul (repet eu nu am vazut acte) fondul de rulment in valoare de 200 lei si fondul de reparatii in valoare de 500 au fost achitate de vechiul proprietar. Aceste sume se presupune ca au fost stabilite in adunarea generala. Mi se mai cere suplimentar si 110 lei fond de reparatii care a fost folosit pentru acoperis inainte de stabilirea sumei de 500 lei. Chiar trebuie sa platesc si acesti bani care au fost folositi la repararea acoperisului in urma cu nu stiu cati ani?
Conform actului de adjudecare apartamentul este liber de sarcini.
Fostul proprietar are la intretinere o restanta in valoare de aproximativ 1700 lei. Administratorul a zis sa incheiem un proces verbal prin care ma oblig sa platesc sumele mai sus mentionate in contul restantei prelund in acest fel fondurile constituite. Greseala mea a fost ca am lasat un astfel de proces verbal administratorului semnat de catre mine, urmand sa prinesc un exemplar semnat de catre asociatie cu numar de inregistrare. Acum administratorul imi spune ca nu este nevoie sa am si eu unul. Nu m-ar deranja aceasta intelegere cat timp am si eu o dovada legala ca am preluat fondurile constituite.
Peste cativa am o situatie materiala foarte buna sa imi permit sa risipesc banii de aceea va rog sa imi spuneti care este cea mai buna solutie. Administratorul de cate ori incerc sa intru in detalii se eschiveaza. Incasarile le face la el acasa, l-am intrebat cinee este presedinte si mi-a raspuns ca orice problema o pot rezolva cu el. M-am mutat de putin timp aici, nu am avut ocazia sa cunosc vecinii, si sincer mi-a fost jena merg la vecini sa intreb cine este presedintele asociatiei, dar se pare ca va trebui sa o fac sa merg sa vorbesc si cu el.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
emine, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment apartament adjudecat nicoleta1625 nicoleta1625 Buna ziua, Am cumparat un apartament prin licitatie in urma unei executari silite. Restanta de la intretinere in valoare de 1700 va fi platita in urma ... (vezi toată discuția)
Plata restanta intretinere fost proprietar si diverse nereguli florydania florydania Buna ziua, Va solicit parerea in urmatoarea speta:la data de 23.03.2015 am semnat in fata notarului un contract de vanzare-cumparare pentru un apartamant, ... (vezi toată discuția)
Protocol predare/primire bani, documente si materiale intre 2 asociatii de proprietari iapost iapost Buna ziua, Deschid acest subiect in atentia celor care au mai participat la predarea/primirea patrimoniului intre 2 asociatii si care vor avea amabilitatea sa ... (vezi toată discuția)