avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment apartament adjudecat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment apartament adjudecat

Buna ziua,

Am cumparat un apartament prin licitatie in urma unei executari silite.
Restanta de la intretinere in valoare de 1700 va fi platita in urma distribuirii sumei rezultate din vanzarea apartamentului.
Incepand cu luna septembrie 2015 voi plati eu cheltuielile catre asociatia de proprietari.
Administratorul mi-a spus ca intentioneaza sa imi taie chitanta cu "restenta intretinere" pentru ca sa preiau eu fondul de rulment in valoare de 800 lei.
Este normal?
Daca imi ramane fondul de rulment si reparatii nu ar trebui sa am si chitante care sa dovedeasca acest lucru?
Sincer nu am incredere deoarece incerca sa ma convinga sa platesc eu suma restanta spunand ca nu va fi platita in urma distribuirii sumei rezultata din vanzarea apartamentului.
Eu stiam insa de la executor ca administratia a depus actele pentru incasarea sumei restante si ca are rang de prioritate.
In final administratorul a recunoscut ca a depus titlul de creanta,

In urma acestei situatii nu am incredere in administrator de aceea vreau sa stiu daca este corect sa imi dea chitanta cu "restanta intretinere" prelund astfel fondul de rulment si reparatii.
In imobil nu a locuit nimeni 2 ani, nu am idee daca intradevar acest fond pe care l-as prelua exista.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:40, 8 Octombrie 2015
Daca sunteti adjudecatar prin licitatie publica,nu puteti dovedi ca ati cumparat bun imobil care a facut obiectul executarii silite
Restanta la intretinere a fost notata la ocpi?
Teoretic si legal,dv va revine obligatia sa achitati c/v intretinere de la momentul adjudecarii bunului imobil
Sumele restante,anterioare preluarii bunului imobil de catre dv,pot fi recuperate de asociatia de proprietari fie de la executorul judecatoresc daca debitul+privilegiul imobiliar au fost notate la ocpi
Asupra existentei fondurilor de rulment si de reparatii este hazardat a emite pareri,deoarece exista posibilitatea ca asociatia sa fi utilizat fondul de rulment pe parcursul celor 2 ani,iar fondul de reparatii sa fi fost utilizat pentru reparatiile parti comune in intervalul celor 2 ani
In acest caz cum pot verifica daca fondul de rulment si reparatii exista sau nu?
Daca pe chitanta va fi trecut "intretinere restanta" cum se explica faptul ca in acest mod preiau aceste fonduri sau cum ar trebui preluate in caz ca exista?
In temeiul disp L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte fisa apartamentului unde domiciliati,
unde trebuie sa fie consemnata situatia sumelor reprezentand fond rulment si de reparatii
Atat fondul de rulment cat si cel de reparatii=daca in cazul dv exista,raman in evidenta si in fisa apartamentului al carui proprietar sunteti
Asociatia de proprietari nu este obligata sa va predea faptic respectivele sume existente in cele 2 fonduri
Mai mult ,conform dispozitii in vigoare,fondul de rulment se poate restitui titularului numai in cazul transferului dreptului de proprietate asupra bunului imobil
Fondul de reparatii nu se restituie proprietarului,acesta urmand sa fie utilizat de catre asociatia de proprietari cu ocazia intretinerii si repararii partii comune din imobilul de locuit in comun
Fondul de rulment nu se dovedeste neaparat prin chitante: el se inscrie in registrul fondului de rulment. Puteti solicita un inscris din partea asociatiei ca sa va recunoasca aceasta suma.
nicoleta1625 a scris:
Administratorul mi-a spus ca intentioneaza sa imi taie chitanta cu "restenta intretinere" pentru ca sa preiau eu fondul de rulment in valoare de 800 lei.

Poate nu s-a exprimat corect ori nu ati inteles dumneavoastra ce a vrut sa spuna administratorul.
Daca ar taia chitanta pe numele dumneavoastra pentru ceva (intretinere, restante, fond, chirii...), acea chitanta se inregistreaza in registrul de casa. Adica administratorul trebuie sa ia banii de la cel caruia-i elibereaza chitanta.
Dumneavoastra o sa platiti intretinerea incepand din luna in care ati devenit proprietar. Tot dumneavoastra o sa platiti fondul de rulment atat cat se stabileste conform legii, in functie de cheltuieliule lunare si o sa primiti chitanta.
Poate ca fostul proprieatr a avut un fond de rulment la asociatie si nu si l-a retras. Asta este alta problema si o rezolva administratorul cu fostul proprietar si nu cu dumneavoastra.
Daca fostul proprieatar a vaut fond de reparatii (ceea ce e greu de crezut in conditiile in care a foist actionat in instanta pentru debite catre asociatie si executat silit), acel fond de repartii nu se restituie si ramane in continuare acelui apartament fara nici o alta formalitate, chitanta, document...



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul emine emine Buna seara, Administratorul blocului la sfarsitul fiecarei luni vine personal si citeste apometrele si ma deranjeaza in modul in care o face. Nu afiseaza ... (vezi toată discuția)