avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, salariu retroactiv
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, salariu retroactiv

Buna seara,
Am si eu o nedumerire vizavi de solutionarea urmatorului caz.
Am fost demis din cadrul unei firme, i-am dat in judecata pentru acest lucru si am castigat, solutia fiind, plata salariilor pana la efectiva reintegrare in societate, reintegrarea in societate. Am facut expertiza contabila pentru determinarea salariului pe toata perioada procesului, ei nu m-au integrat in societate, mi-au spus doar verbal ca singura conditie de a ma reintegra, este sa nu mai primesc salariile retroactiv, nu a fost intocmit niciun p-v la aceasta intalnire, ei contesta executarea silita si spun ca ei mi-au trimis mie un plic, prin posta, la adresa mea, eu nu eram acasa, si nu a semnat nimeni pentru primire, si a fost dat retur, ei spun ca astfel am refuzat reintegrarea in firma. Acest plic a fost trimis inainte de terminarea procesului, ei facand si recurs, dar am castigat si acolo. Ei nu au spus in instanta ca au vrut sa ma reintegreze dar am refuzat sub forma mai sus mentionata. Au mai deschis un alt proces impotriva mea, cum ca angajatii nu si-au putut exercita munca depusa in societate din cauza mea, perturband astfel linistea societatii, desi asta era un motiv mentionat de ei atunci cand m-au dat afara.
ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: offsetman , utilizator 00:06, 3 Februarie 2016
E cel putin aberant. Faptul ca nu ati fost acasa nu echivaleaza cu refuzul plicului, asta e la mintea cocosului :stunned:. Mai mult, devreme ce i-ati actionat in judecata, era clar ca aveti interesul sa va intoarceti + sa primiti salariile retroactive. N-ati facut o adresa catre firma in care sa precizati clar si in scris ca nu ati primit plicul, nu l-ati refuzat, ba mai mult doriti reintegrarea?!
Un alt proces pentru aceeasi cauza?
Dupa ce aveti hotararea definitiva, mergeti la executor. sau au facut deja contestatie la executare?
am executare in desfasurare, am inteles de la executor ca banii i-au virat si urmeaza ca zilele astea sa imi faca transferul. Si da, au facut contestatie la executare, eu voi merge la firma dupa ce incasez acesti bani, insotit de avocat, sa vedem daca ma reintegreaza.
In comunicarea de la judecatorie scrie ca aceasta firma a mentionat faptul ca instanta nu a tinut cont de marturiile colegilor mei, care spun ca eu ii sunam pe ei in timpul liber si nu isi puteau desfasura activitatea si faptul ca eu am ''sustras si fotocopiat '' un registru de predare-primire al serviciului, eu lucram pe masina si completam in registru la fiecare intrare si iesire din tura, ei spun ca acel registru apartinea firmei si astfel am violat intimitatea si confidentialitatea firmei, si da, acesta era un alt motiv pentru care m-au dat afara, desi eu am xeroxat acest registru dupa ce m-au dat afara, ajutat de un coleg.
Dupa ce s-a terminat recursul si am primit sentinta definitiva, acestia nu m-au cautat si nici eu nu am fost la ei, am facut-o cand eram inca in proces si au refuzat, verbal ce-i drept.
Dupa ce am primit comunicarea instantei in ce priveste solutia definitva, au mai durat 2 luni pana i-am executat silit pentru ca am asteptat un expert contabil care m-a cam intarziat. au mai trecut alte 2 luni de cand a inceput executarea si pana sa primesc acesti bani(banuiesc ca saptamana asta ii incasez). Dupa ce incasez acesti bani, vreau sa ma reintegrez in firma si sa ii execut silit si pentru cele doua luni trecute , perioada executarii silite, adica pana la efectiva reintegrare, gresesc cu ceva?
si as mai avea o intrebare, au trecut 2 ani si jumatate de cand am fost angajat, am un CIM de 8 ore pe zi dar eu am lucrat ture de 24/48, acest lucru reiese si din acel registru de predare primire, eu ii pot da acum in judecata pentru nerespectarea timpilor de lucru trecuti in CIM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in societate offsetman offsetman buna seara, am mai postat cate ceva legat de procesul pe care l-am avut cu o societate care m-a concediat, am castigat procesul in instanta, reintegrarea in ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca - firma in insolventa Rentzu Rentzu Buna seara. Am castigat in instanta reintegrarea pe post in urma concedierii abuzive si plata salariilor retroactive dar firma a intrat in insolventa. M-am ... (vezi toată discuția)
Care este termenul corect de prezentare la locul de munca uberlebender uberlebender Buna ziua si \"Hristos a inviat!\" tuturor! Va rog sa-mi spuneti care este termenul corect ,in situatia urmatoare: Decizia judecatoreasca la incheirea ... (vezi toată discuția)