avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire - cota parte- ce demersuri am de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire - cota parte- ce demersuri am de facut

Buna ziua,
1. In urma cu cateva luni, matusa mea a murit. Din cate stiu, sotul ei, deasemenea decedat inaintea ei, a fost dezmostenit.
2. Mostenitorii am fi 6 verisori si o matusa a unei verisoare (care matusa are boala Alhaizmer).
3. Eu am pretentia la cota parte care mi se cuvine pentru a o vira direct in contul statului, deoarece am datorii executabile (alte bunuri nu am).
4. Cum sa procedez?! Pot investi statul sa incaseze partea mea de mostenire?!
5. M-as bucura de un ajutor>>

Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
Maran Corina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maran Corina , utilizator 20:21, 5 Februarie 2016
Buna ziua,
Va puteti adresa fie unui notar al carui birou are in circumscriptie masa succesorala sau instantei de judecata din aceiasi zona solicitand dezbaterea succesiunii.
Nu am nici un act!Doar ale mele...Pot sa solicit acte ale decedatei?! Pot deschide succesiunea in localitatea mea?!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2016
Maran Corina, utilizator
Actele le solicitati prin instanta sau notariat.
Puteti sa deschideti doar in jurisrictia defunctei.
Inainte de orice demers, trebuie sa fiti sigura ca aveti calitatea de a o mosteni pe decedata Matusa a avut copii ? Frati, surori ?
Verii de care spuneti, sunt copii sau nepotii de la copii ei ?

Pot investi un executor cu toate aceste demersuri?! Scopul me este ca acesti nenorociti de bani, sa intre in contul statului. BAS si BASS.NU CONTEAZA CE COMISION PLATESC!

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Dreptul la participare la dezbatere succesiune ( rude de gr 4 ) mariana55_ro mariana55_ro Verisoara mea din partea mamei a decedat .nu a avut copii , parintii si bunicii ei erau morti de mult ..singurele rude sant cateva matusi si veri.( 16 la ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ruxi2 Ruxi2 La sfarsitul lunii decembrie verisoara mea primara, pe linie materna, a decedat. Mostenitorii defunctei sunt sotul si patru veri primari, aceasta neavand ... (vezi toată discuția)