avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... fisa aptitudine
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

fisa aptitudine

Un salariat urmeaza a-si schimba functia si locul de munca, motiv pt.care a inaintat fisa de aptitudine pt.noua functie, respectiv ingrijitor. Avand in vedere ca medicul de medicina i-a mentionat in fisa de aptitudine meseria si i-a dat APT CONDITIONAT, mentionandu-i cateva recomandari, respectiv: sa evite efortul fizic, expunerea la radiatii solare, ortostatism prelungit, va rog sa-mi spuneti daca poate fi incadrat in aceasta functie intrucat sarcinile prevazute in fisa postului nu pot respecta acele recomandari.
Cel mai recent răspuns: daniela-claudia , utilizator 14:27, 3 Februarie 2016
Este de competenta angajatorului sa stabileasca prin fisa de post daca respectivul lucrator se poate achita de sarcinile de serviciu si in acelasi timp sa fie respectate recomandarile medicale mentionate in fisa de aptitudine completata de catre medicul specialist de medicina muncii (cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale) pentru lucratorul care urmeaza sa se angajeze.
Angajatorul prin cererea de examinare medicala a mentionat meseria pentru care doreste angajarea si a bifat riscurile profesionale la care poate fi expus viitorul angajat. Medicul specialist de medicina muncii, in urma examinarii medicale si tinand cont de riscurile existente (bifate de angajator in adresa) a stabilit aptitudinea lucratorului si a facut precizarea apt conditionat.
Daca recomandarile medicale nu pot fi respectate, lucratorul poate sa nu fie angajat.
multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta efort redus lady_c29 lady_c29 Buna ziua! O angajata mi-a adus de la medicul specialist o adeverinta in care i se recomanda evitarea efortului fizic si a ortostatismului prelungit, in urma ... (vezi toată discuția)
Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)
Testare psihologica contabil cornelicamia cornelicamia Buna seara , as dori sa stiu daca legea prevede testarea psihologica pentru contabil si cine o poate face(ma refer daca psihologul are nevoie de ... (vezi toată discuția)