avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... specialistul raspunde
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

specialistul raspunde

Buna ziua.Am o nelamurire in privinta unui anumit aspect.Lucrez in cadrul unei subunitati de pompieri si sunt incadrat in functia de comandant de echipaj si conducator auto si as dori sa stiu daca pot fi obligat sa preiau gestiunea sefului de garaj pe perioada cat acesta se afla in concediu de odihna sau concediu medical.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 16:01, 3 Februarie 2016
Sunteti militar? Veti fi numit prin Ordin sau Dispozitie parca ii zice acum.Sigur, daca aveti motive foarte serioase puteti refuza in scris, dar pentru bunul mers al subunitatii cineva trebuie sa gestioneze bunurile pe perioada cat gestionarul de drept este in concediu sau in incapacitate de munca. Probabil ca functia pe care o detineti va confera si responsabilitatea de a raspunde de patrimoniul subunitatii si de aceea veti detine temporar gestiunea Este obligatoriu ca gestiunea sa se preia pe baza de inventar.
Conform fisei postului nu sunt stabilite asemenea indatoriri. As dori concret argumente conform regulamentelor in vigoare.
Ba cred ca aveti niste indatoriri. Chiar in fisa postului dvs.sunt prevazute indatoriri referitoare la bunurile din dotare . Sunteti sef de echipaj si conducator auto.Deja gestionati autospeciala si accesoriile ei(furtune, tarnacoape, scari, nisip, etc).Nu cunosc structura subunitatii dvs. si cui va subordonati , dar din cate stiu, ca militar va supuneti ordinelor/dispozitiilor pe care le primiti, bineinteles daca nu sunt contrare legii, caz in care va puteti opune.
Numirea provizorie ca gestionar, asigurand astfel buna functionare a subunitatii nu constituie o ilegalitate. Este intradevar o corvoada in plus, dar constituie si o dovada de incredere din partea superiorilor dvs.
Nu cunosc regulamentele dvs. La ele aveti dvs. acces, asa ca va rog sa le consultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestionarul in concediu medical... Anakina35 Anakina35 Bună ziua, in cazul in care gestionarul unic intra in concediu medical (urgență) ce se întâmplă cu gestiunea . Eliberarea bunurilor din gestiune către ... (vezi toată discuția)
Preluare gestiune papillon papillon Buna seara! In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune bimbogo bimbogo Buna seara, Am fost angajat pe postul de gestionar aproape 9 ani, de curand am hotarat ca nu mai vreau sa practic aceasta meserie si mi-am depus demisia. ... (vezi toată discuția)