avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua!ma numesc danila ramona,am 20 de ani si am si eu intrebare in legatura cu pensia alimentara.de 3 ani trebuia sa mi se plateasca o pensie alimentara destul de mare dar nu am primit nimik.am facut plangere la politie si acum dosarul a juns la parchet brasov unde mi sa zic ca mama mea,adica persoana care nu mi-a platit pensia alimentara e in concediu dand nastere unui alt copil.acesta e raspunsul lor si alte lucruri false pe care nu le-am declarat niciodata.ce pot face cand legea e impotriva mea.am nevoie urgenta de un sfat.va multmuesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:46, 1 August 2009
Ati primit raspunsul in scris?
Daca s-a dispus prin rezolutia NUP (neinceperea urmaririi penale) sau SUP(scoaterea de sub urmarire penala) , puteti face plangere impotriva rezolutiei procurorului.
Oricum , obligatia mamei la plata pensiei de intretinere exista daca dumneavoastra frecventati o forma de invatamant.
Mama dvs. se face vinovata de savarsirea infractiunii de abandon de familie. Faceti o actiune in justitie ,ea trebuia sa va plateasca pensie pana la 26 de ani ,atunci cand se considera ca ati terminat cu perioada de studii. Ea poate risca si inchisoare.Intresati-va sa vedeti daca mai are un alt copil si poate v-a trimis banii intr-un cont anume ,fara sa se stie de existenta banilor si mai ales nu vrea sa stie de dvs.
da am prins raspuns in scris si s-a dispus de rezolutia NUP.si ce credeti ca va rezolva plangerea...
da,dar ce pot face pentru a obliga sa plateasca pt k am depus nenumerate plangeri am fost la executoriu si nu am avut parte de nici o solutie pentru aceasta problema.
Executorul judecatoresc nu va poate ajuta deoarece hotararea cu privire la plata pensiei de intretinere este executorie de drept.
Eu va recomand sa depuneti plangere impotriva rezolutiei de n.u.p., sa argumentati acolo ceea ce ati sustinut si pe acest topic. Va recomand sa angajati un avocat care va sti ce si cum sa invoce cele necesare, in drept si in fapt, in acea plangere.
Nu are relevanta ca mama a dat nastere unui alt copil decat in situatia in care aceasta face o cerere de chemare in judecata a dv. prin care solicita reducerea pensiei de intretinere datorate dv. ca urmare a intervenirii unui al doilea copil, astfel incat cuantumul prevazut de lege si datorat cu titlu de pensie de intretinere va fi mai mic. Pana cand nu va face aceasta actiune prin care instanta sa stabileasca o pensie mai mica, ea va datoreaza pensia stabilita prin hotarare judecatoreasca.
Nu conteaza nici ca a nascut un copil, pentru ca ea ar fi trebuit trimisa in judecata şi condamnata pentru abandon de familie urmand a fi aplicata insa suspendarea executarii pedepsei pe motiv ca are un sugar la piept.
Chiar daca mama dv. nu realiza venituri, aceasta era obligata a va plati pensie de intretinere la suma stabilita prin hotarare, iar daca aceasta era mai mica decat venitul minim pe economie, dv. ati putea face o cerere la instanta de judecata de marire a pensiei de intretinere, calculata macar la venitul minim pe economie.
Neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere 2 luni consecutiv intruneste elementele infractiunii de abandon da familie, prevazut de art. 305 C.pen., infractiune care se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda penala. ;)

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani cinevaoricine cinevaoricine Buna ziua! Am doua intrebari: După ce minorul a implinit 18 ani si isi continua studiile tatal este obligat sa-i plateasca pensie alimentara chiar daca nu ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca rezolutia procurorului? am vreo sansa sa obtin ceva?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului fostul sot a fost obligat la plata sumei de 200 ron pentru 2 copii minori. Pensia de intretinere i-a fost stabilita la venitul minim ... (vezi toată discuția)