buna ziua!ma numesc danila ramona,am 20 de ani si am si eu intrebare in legatura cu pensia alimentara.de 3 ani trebuia sa mi se plateasca o pensie alimentara destul de mare dar nu am primit nimik.am facut plangere la politie si acum dosarul a juns la parchet brasov unde mi sa zic ca mama mea,adica persoana care nu mi-a platit pensia alimentara e in concediu dand nastere unui alt copil.acesta e raspunsul lor si alte lucruri false pe care nu le-am declarat niciodata.ce pot face cand legea e impotriva mea.am nevoie urgenta de un sfat.va multmuesc
Nu ne-ati spus daca urmati cursurile unei unitati de invatamant.....
Pensia de intretinere se poate solicita doar in cazul in care mai sunteti eleva sau studenta si nu realizati venituri care sa va permita sa va intretineti singura.
După împlinirea vârstei de 18 ani, hotararea de stabilire a pensiei de întretinere datorata minorului nu mai este valabila, deoarece minorul a devenit între timp major. Aceasta hotarare a fost pronuntata ca urmare a cererii facute de reprezentantul legal al copilului (mama sau tata caruia i-a fost incredintat copilul spre crestere si educare).
Daca majorul urmează o formă de învăţământ şi nu are mijloace materiale pentru a se întreţine singur, atunci numai el, personal poate introduce o actiune de stabilire a pensiei de întretinere în favoarea sa de catre debitorul obligatiei de intretinere, situatie in care reclamantul major trebuie sa dovedeasca faptul ca este in continuarea studiilor si ca nu are mijloace de trai. Doar pe baza acestei hotarari, debitorul poate fi obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea copilului major aflat in continuarea studiilor.
Citind cu atentie primul dv. mesaj inteleg ca ati invocat neplata pensiei de intretinere pe ultimii 3 ani, numai ca intre timp ati devenit majora si nu mai beneficiati de aceasta decat in conditiile mentionate mai sus. Pensia de intretinere se datoreaza de la data solicitarii si nu retroactiv, astfel ca acum nu puteti solicita obligarea debitorului la plata pensiei de intretinere retroactiv, ci in caz de admitere a actiunii dv., numai de la data introducerii actiunii. ;)