avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii private
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii private

Pe ce baza s-a constiut Casa de Pensii Private pt Avocati si cea pt Notari? E nevoie de o lege organica pt a infiinta o astfel de casa de pensii sau exista o lege care sa permita acest lucru? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: val-pan , utilizator 19:58, 5 Februarie 2016
Casa de Asigurari a Avocatilor functioneaza sub imperiul OUG 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor, Statutul Casei de Asigurari a Avocatilor si Legea 51/1995. Aceste acte normative cu caracter special reglementeaza infiintarea si modul de functionare al acestei institutii. Totusi aceste norme se completeaza cu norma generala cu privire la fondurile de pensii altele decat cele din sistemul public de pensii, respectiv cu Legea 411/2004 cu privire la aspectele ce nu au fost reglementate prin legile speciale.
[ link extern ]
si Casa de Pensii a Notarilor s-a infiintat pe baza acelorasi legi? pe baza acelorasi legi s-ar putea o Casa de Pensii pt Arhitecti, de exemplu? multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 58/2010 privind contributii asig sociale,somaj si sanatate RADU SAVALACHE RADU SAVALACHE Buna ziua tuturor! Am doua intrebari: 1. Stie cineva adresele institutiilor la care trebuie sa incheiem contracte si sa depunem declaratiile pentru ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Pfa... ordonanta lui boc Mihaela Elena Mihaela Elena Buna seara. Am o intrebare la care nimeni nu poate/nu stie sa-mi raspunda: si avocatii sunt inclusi in depunea pana azi (respectiv miercuri 25.08.2010) ... (vezi toată discuția)