avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Voluntariatul este vechime in specialitatea studiilor ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Voluntariatul este vechime in specialitatea studiilor ?


Doresc sa stiu daca perioada in care cineva este angajat cu contract de voluntariat la un ONG , perioada respectiva este recunoscuta ca si vechime in specialitatea studiilor
Cel mai recent răspuns: DanaCojo , utilizator 19:31, 18 Aprilie 2017
Din Legea nr.78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania :
Art. 10
...
(2) Activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala si/sau in specialitate, in functie de tipul activitatii, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite.
....

Legea a intrat in vigoare la data de 26 iulie 2014.
Buna ziua! Am si eu o intrebare pe aceasta tema. Am efectuat voluntariatul in perioada septembrie 2012- aprilie 2014, conform contractului semnat in 2012, cand legea in vigoare era cea veche. Dupa incheierea voluntariatului, in august 2014 am primit certificat de voluntariat in care specifica ca este sub incidenta legii vechi completate prin legea noua din iulie 2014. Intrebarea mea este daca se considera vechime in specialitate perioada respectiva. Astept raspuns de la dvs. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariatul ContSters301096 ContSters301096 Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu o informație legata de perioada de voluntariat. Vreau sa aplic la un post intr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Contractul de voluntariat Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca daca am lucrat intr-o organizatie ca voluntar pe o perioada de 2 ani, in baza unui contract de voluntariat, acesta perioada se adauga ca ... (vezi toată discuția)
Legea voluntarului Anykha Anykha Buna ziua. Detin diploma de inginer in urma studiilor universitare si 11 ani vechime in domeniul de studiu (inginerie). De 2 ani am schimbat domeniul de ... (vezi toată discuția)