avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Avocati - facturi si chitante
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Avocati - facturi si chitante

Nelamuririle mele sunt in legatura cu utilizarea facturilor si a chitantelor de catre AVOCATII STAGIARI:

- banuiesc ca se aplica si in acest caz Ordinul nr. 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile in conformitate cu care se va asigura un regim intern de numerotare a facturii in conformitate cu prevederile cuprinse in anexa nr. 4. Cum trebuie sa se numeasca acest document care stabileste regimul intern de numerotare? Aveti un model?

- cu privire la seria facturilor si chitantelor, poate fi vorba despre aceeasi combinatie de litere, spre exemplu, initialele avocaului stagiar (cultul personalitatii, ce mai :P)

- avocatul stagiar trebuie sa emita acest document, iar nu coordonatorul de stagiu, nu-i asa?

- pe factura se trece in mod expres calitatea de AVOCAT COLABORATOR, astfel cum apare in CIF sau este suficienta mentionarea numelui si a calitatii de AVOCAT

- avocatul stagiar nu este platitor de TVA. Astfel, se trece suma efectiv incasata pe factura?

- in afara de registrul inventar si de registrul incasari si plati, mai sunt necesare alte documente, registre?

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
DeaC, utilizator
Cel mai recent răspuns: DeaC , utilizator 14:11, 22 August 2009
Dati-mi o adresa de email si va trimit model decizie de numerotare formulare cf. Ord. MFP 2226/2006.
DeaC a scris:

Nelamuririle mele sunt in legatura cu utilizarea facturilor si a chitantelor de catre AVOCATII STAGIARI:

- banuiesc ca se aplica si in acest caz Ordinul nr. 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile in conformitate cu care se va asigura un regim intern de numerotare a facturii in conformitate cu prevederile cuprinse in anexa nr. 4. Cum trebuie sa se numeasca acest document care stabileste regimul intern de numerotare? Aveti un model?

- cu privire la seria facturilor si chitantelor, poate fi vorba despre aceeasi combinatie de litere, spre exemplu, initialele avocaului stagiar (cultul personalitatii, ce mai :P)
R. Da.
- avocatul stagiar trebuie sa emita acest document, iar nu coordonatorul de stagiu, nu-i asa?
R. Da.
- pe factura se trece in mod expres calitatea de AVOCAT COLABORATOR, astfel cum apare in CIF sau este suficienta mentionarea numelui si a calitatii de AVOCAT
R. Cf. CIF.
- avocatul stagiar nu este platitor de TVA. Astfel, se trece suma efectiv incasata pe factura?
R. Da.
- in afara de registrul inventar si de registrul incasari si plati, mai sunt necesare alte documente, registre?
R. A se vedea Ord. 1040/2004 si normele aferente.
Multumesc pentru raspuns.

atticus a scris:

Dati-mi o adresa de email si va trimit model decizie de numerotare formulare cf. Ord. MFP 2226/2006.

1. Multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc anticipat pentru decizie.
Adresa mea de e-mail este dcrsn@yahoo.com, unde poti sa-mi trimiti un model de decizie de numerotare formulare cf. Ord. MFP 2226/2006.

2. Am o factura care are urmatoarele date
NR. CRT
DENUMIRE PRODUSELOR SAU A SERVICIILOR
U.M.
CANTITATEA
PRETUL UNITAR -LEI-
VALOARE

Rubrica TVA nu este inclusa, intrucat nu sunt platitoare de TVA.
Este in regula asa, sau aceasta rubrica trebuie sa apara, chiar daca nu o voi completa?

Daca ai si un model de factura si chitanta pe care mi le-ai putea trimite, ar fi perfect.
Multumesc inca o data.

3. Cheltuielile efectuate exclusiv pentru profesie (taxa inscriere barou), efectuate inainte de emiterea CIF/ului se pot deconta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
DeaC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa poate emite facturi cu orice program de calculator? Mihai223 Mihai223 Pentru emis facturi de catre o PFA se poate utiliza orice software pentru calculator din cele vandute de firme specializate pe internet? Unii folosesc chiar un ... (vezi toată discuția)
Evidenta formularelor tipizate(facturi chitante) mama1 mama1 buna, sunt administrator la o soc. nou infintata si as dori sa stiu cum se ine evidenta formularelor tipizate si deasemenea si a registrului de inventar (care ... (vezi toată discuția)
Formulare tipizate dona77 dona77 Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)