Pentru eliberarea acordului de fuctionare primaria imi cere cf recent , dar cu evidentierea camerei unde imi desfasor activitatea in acest cf. Am pfa acasa (coafor) intr-una din camere si mi se cere aceasta evidentiere in CF . Am proiect la primarie pentru schimb de destinatie, trebuie sa modific si CF-ul ? Care e baza legala ? (e costisitor si e posibil ca afacerea sa nu mearga, atunci platesc modificarea in cf dinnou?) Pentru plata impozitului se depune declaratia in care e mentionat ca spatiu nerezidential acel spatiu in care imi desfasor activitatea.
Totodata lucrez de 9 ani acolo cu acte in regula din moment ce in acei 9 ani am primit acordul de functionare...
Multumesc!
Chiar ma gandeam cand or sa apara efectele problemelor de acest gen. Intradevar, pentru obtinerea autorizatiilor de functionare, primariile cer cf in care sa figureze suprafata afectata ca "spatiu comercial". Baza legala ar trebui sa fie HCL, insa de cele mai multe ori in HCL nu se prevede asa ceva. In plus, partea frumoasa este ca pentru schimbare destinatie spatiu, trebuie aviz ISU, unde trebuie intocmit dosar (dosar nu jucarie). Asta este pentru autorizatia de functionare.
Cat priveste impozitul pe spatiu rezidential /nerezidential, este o alta chestiune cu care ne-am obisnuit deja si tine strict de impozite si taxe locale, adica bani in plus.
Impozit/taxe pe clădiri
Spat
Am o casa in Resita (CS) compusa din subsol care e amenajat ca apartament locuit,parterul e amenajat pt spatiu comercial(birouri sau alte activitati) si etaj ... (vezi toată discuția)