avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal

In urma cu un an, am vandut o masina, detin act de vanzare- cumparare, masina a fost radiata la financiar, urmand sa fie ulterior inscrisa la politie si de catre noul proprietar. In urma cu ceva timp , am primit prin posta o amenda, in care se spunea ca am consdus aceasta masina ( vanduta anterior) cu viteza , care depasea vitreza legala...
Am facut contestatie la politie, am anexat actul de vanzare-cumparare al masinii in care se vedea clar ca la acel moment masina nu nai era pe numele meu, dreptul de proprietate fiind transmis anterior prin vanzarea masinii. Politia nu a admis contestatia mea, mentionand ca masina aparea in evidentele politiei pe numele meu. Actualmente politia a inaintat catre instanta, contestatia mea, iar eu doresc sa aduc unele lamuriri instantei.

din pacate nu stiu daca era obligatia mea radierea masinii de la politie si inscrierea acesteia pe numele noului proprietar( as dori sa ma ajutati cu un articol de lege in aces sens) si de asemenea as dori daca trebuie sa timbrez contestia mea si sa pun timbru judiciar, si daca da... ce valori?


De asemenea as dori sa ma ajutati cu un articol de lege pe care sa imi sustin contesttia, referitoare la vanzarea autovehiculului, odata cu care se transmite dreptul de propriete


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:36, 2 August 2009
In primul rand trebuia sa stiti ca plangerea contraventionala se adreseaza instantei de judecata (judecatoriei) si nu agentului constatator(politia rutiera). Singura in masura sa anuleze un proces verbal sau sa inlocuiasca sanctiunea amenzii cu avertisment este instanta de judecata.
Astfel de plangeri sunt scutite de taxa de timbru si de timbru judiciar, deci nu va costa nimic.
Plangere contraventionala pentru anularea p.v. motivand faptul ca nu ati fost la volan iar persoana care putea fi, este cel care a cumparat masina, depusa la judecatorie.
In sprijin/probatiune, atasati anexat copia actului de v/c care cuprinde datele de identificare ale "infractorului" !Formularul il puteti gasi si la "Documente utile" .Solicitati politiei sa aduca probe ca ati fost vinovata(semnatura in p.v.,casete video,etc.)
Ceea ce nu inteleg eu cum de ati reusit sa radiati masina de la administratia financiara cata vreme acest lucru nu se poate face decat dupa ce aveti certificatul de radiere de la politie!?
B-)
Intradevar potrivit art.11 al.4 din OUG 195/2002, noul proprietar are obligatia sa solicite aut. competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 30 zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului
La art. 101 al.1 pct.4 este si o sanctiune contraventionala prevazuta cu amenda cl.III-a de sanctiuni(6-8 puncte) pentru persoana care avea aceasta obligatie si nu a indeplinit-o
Eu cred ca veti castiga fara probleme daca ati invocat in aparare textele de mai sus, veti depune copii ale actului de scoatere din evidenta de la fisc, actului de vanzare- cumparare. Obligatia nu era a dvs
Bafta!
Se poate face fara actul de radiere de la politie. La politie se face radierea in termen de 30 de zile.Obligatia este oricum a cumparatorului....

Alte discuții în legătură

Instrainare auto si radiere la politie cloudabz cloudabz Am vandut o masina acum 3 luni cu certificat fiscal cu tot,eu nu stiu daca el merge sau nu cu numerele mele deoarece nu m-a interesat sa le pastrez,mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie! av.T.M. av.T.M. Buna. In ianuarie 2008 am vandut o masina. Cumparatorul a trecut-o pe el la Primarie si el plateste impozitul dar la Politie figureaza tot pe mine, nefiind ... (vezi toată discuția)
Impozit pe masina radiata gimike gimike In 2003 a fost vanduta Dacia cu act de vanzare cumparare iar noul proprietar nu a inscris masina.In noiembrie 2011 ne vine o somatie de plata pentru impozit ... (vezi toată discuția)