avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... este corecta utilizarea cuvantului \"denocivizare\" ? ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

este corecta utilizarea cuvantului "denocivizare" ?

Am folosit intr-un document ( instructiune de lucru cu referire la echipamentele de protectie) cuvantul "denocivizare" - intalnit in contextul legii nr.319/2006, si mi s-a facut observatia ca acest cuvant nu este in DEX....
Cum este corect?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:47, 10 Martie 2016
Termenul este "mostenit" din vechiul Normativ republican pentru acordarea de EIP si EL lucratorilor si se refera la curatarea, spalarea, dezinfectarea periodica a echipamentului murdarit, in spalatorii, cu produse chimice speciale, plus repararea echipamentului in ateliere specializate (locuri de munca proprii ale intreprinderilor), respectiv inainte de a putea fi redistribuit la alte persoane.
Citez din NDPM - MICh, editia 1992, art. 7.1.9: " Compartimentul de protectia muncii, impreuna cu sefii de sectii, cu sprijinul Laboratorului uzinal de toxicologie si dupa consultarea medicului de intreprindere, va analiza specificul nociv al locurilor de munca din intreprindere si va stabili necesitatea eventuala a denocivizarii EIP si de lucru, periodicitatea acestor operatii si a spalarii echipamentului, etc."
In tehnologiile de fabricatie a produselor chimice si petrochimice exista un capitol care se referea la produsele utilizate pentru denocivizarea EIP si EL, iar in cadrul proiectelor de ctii.-montaj-instalatii erau prevazute inclusiv spalatorii pentru echipament si ateliere de reparat echipament. Sectiile care aveau aceste spalatorii si ateliere de reparat, aveau in organigrama prevazuti si lucratori pentru aceste locuri de munca/ posturi de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spalatorie haine echipamente de lucru salariati Elena Goran Elena Goran daca societatea vrea sa spele in incinta unitatii, echipamentul de lucru al salariatiilor sai, trebuie sa autorizeze activitate pentru spalatorie de haine ... (vezi toată discuția)
Securitatea muncii ionita.angelica@yahoo.com ionita.angelica@yahoo.com Ieste normal ca mai multi angajati sa foloseasca acelasi echipament de protectie. (vezi toată discuția)
Contravaloare echipament de lucru BX BX Contravaloare echipament de lucru O firma solicita angajatilor care isi inceteaza contractul de munca prin demisie sa plateasca echipamentul de protectie ... (vezi toată discuția)