daca societatea vrea sa spele in incinta unitatii, echipamentul de lucru al salariatiilor sai, trebuie sa autorizeze activitate pentru spalatorie de haine ?
Legal, firma trebuie sa detina un proiect de ctii.-montaj- instalatii pentru spalatorie-uscatorie-calcatorie, intocmit de un proiectant autorizat. In cadrul proiectului se vor preciza echipamentele tehnologice utilizate pe fluxul spalatoriei-uscatoriei-calcatoriei, precum si tehnologia de denocivizare a EIP tinandu-se seama de noxele existente la locurile de munca/ posturile de lucru, de fisele tehnice de securitate a materiilor prime, secundare si finite, vehiculate pe fluxul tehnologic al fabricii, etc. Se vor indica produsele cu care se face denocivizarea EIP si se vor anexa fisele tehnice de securitate ale acestor produse. Se vor stabili grafice de determinare a noxelor la posturile de lucru din cadrul obiectivului (spalatorie-uscatorie-calcatorie).
Substantele periculoase utilizate in proiect se comunica la ITM si DJSP precizandu-se cantitatile depozitate, retetele de denocivizare utilizate, etc. Se anexeaza fisele tehnice de securitate a produselor utilizate in cadrul spalatoriei.
Pentru apele/ fluidele evacuate din cadrul obiectivului respectiv trebuie sa obtineti avizul/ autorizatia de mediu inainte de evacuarea in magistralele de canalizare.
Proiectul trebuie realizat intocmai in teren si obiectivul este supus receptiei finale inainte de punerea in functiune.
In timpul controalelor ITM si/ sau DJSP, inspectorii vor verifica modul cum se respecta declaratiile pe propria raspundere pe care le-ati dat la inregistrarea firmei/ obiectivului (spalatoriei+uscatorie+calcatorie) la RC, precum si modul de respectare a tehnologiei utilizate in cadrul obiectivului respectiv pentru denocivizarea EIP.