Draga Gina!
Simulatia este o exceptie de la opozabilitatea contractului fata de terti, înseamna ca în anumite împrejurari si conditii, o terta persoana este îndreptatita sa nu tina seama, sa ignore, sa poata deci sa respinga, acele situatii juridice care au fost create prin anumite contracte. Cu alte cuvinte, partile din aceste contracte nu ar putea sa se prevaleze, fata de terti, de anumite situatii juridice pe care si le+au creat prin vointa lor contractuala.
O asemenea împrejurare de natura a face imposibil fata de terti un anumit contract este "simulatia”
Cuvântul simulatie, provine din limba latina: simulatio, - onis.În dictionarul explicativ al limbii române, cuvântul simulatie înseamna „folosirea de catre o persoana s unui înscris constatator al unui act juridic care nu corespunde unei operatii reale”
In cazul expus de tine este vorba de MARTURIE MINCINOASA!
B-)
Sunt chiar curios ce faceti?! Disimulati?!:D
Stipulatia pentru altul nu are nimic de-a face cu ceea ce dorea Roxana sa afle! Ce o intereseaza pe ea ca stipulatia pentru altul este un contract in care promitentul se obliga fata de stipulant sa faca ceva in favoarea unui beneficiar?
Huh?! Interjectia este retorica!:D
Sau exersezi pentru examenul de admitere in barou? Chiar ...cand este?B-)
E drept , discutam de savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa , insa precizarea privind simulatia e una reala !
Intr-adevar , fiind mai tanara ,am doar 25 de ani , dobandesc si eu , prin studiu , anumite cunostinte pe care nu le-am aprofundat in facultate , pentru admiterea in Barou .:)
Lasa , nu te mai scuza, ca nu cred ca cineva a dobandit in alt fel cunostiintele decat prin studiu si patanie( adica experimental):D
Oricum...spor la invatatura si bafta la examen!=D>