avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza Flotant / Mutatie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza Flotant / Mutatie

Buna ziua,
Se da urmatoarea speta:

Domiciliu pe C.I.intr-un oras.
Odata cu schimbarea locului de munca, te muti intr-un alt oras la un prieten, fara chirie ori vreun alt act.
4-5 zile pe saptamana locuiesti in acest nou oras.
2-3 zile pe saptamana locuiesti la adresa de domiciliu (din C.I.)

Ce forme legale ar trebui facute?
Esti pasibil de amenda in caz ca nu ai aceste forme?
Cel mai recent răspuns: vlivius1 , utilizator 12:15, 13 Februarie 2016
Domiciliul este locuinta principala, iar resedinta este locuinta secundara. Daca locuiti mai mult de 15 zile la o adresa se poate solicita o viza de resedinta de la 1 luna la 1 an. Sunt de parere sa va solicitati o resedinta pe 1 an pentru a sta cu forme legale in ambele parti. Doar ca aveti nevoie de acordul proprietarului locuintei. Daca sesizeaza cineva sunteti pasibil de amenda.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Justitiarul711, utilizator
Multumesc pentru raspuns

Buna ziua,

Am reusit sa-mi construiesc o casa la periferia orasului , adresa din C.I este in oras pe apartamentul mamei, iar eu stau mai mult la curte.

Acum m-a rugat o ruda sa-i fac o viza de flotant la adresa unde am construit casa deoarece munceste in oras si are nevoie de acea viza de flotant pentru scoala de soferi (sa nu mearga in localitatea de unde este ea.)

Pot sa-i fac viza de flotant pe adresa casei daca adresa mea din buletin este in oras ?

Multumesc.

Desigur, daca detineti proprietatea cu acte in regula.

Da, am toate actele in regula, (autorizatie de constructie, proiect casa ,procesul verbal de predare primire).

Vreau sa fac ceva care sa expire de la sine (intr-o anumita perioada) , nu stiu care expira , viza de flotant sau luarea in spatiu.?

Ideea este ca nu vreau sa ma leg la cap cu acea ruda (nu se stie niciodata .... la cate se intampla ...).

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie ... Georgiana1205 Georgiana1205 Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie mai mult de 1 an? Sau in general este obligatoriu sa ai viza daca stai in chirie. (vezi toată discuția)
Flotant suciu_diana suciu_diana Buna seara, daca in apartamentul proprietate personala las sa stea o[b] ruda de gradul 1[/b] - sora mea si familia acesteia ( sot+copil), ei avand in ... (vezi toată discuția)