Sotul meu a lucrat la primaria din comuna intre anii 1971- 1976 ca casier/remizer.
Nu i s-a intocmit carte de munca in acea vreme iar noi in 1990 am plecat definitiv in Germania. De 4 ani sotul meu solicita primariei o adeverinta cu vechimea in munca insa in adeverinte se mentioneaza ca nu i s-a retinut cei 2% pentru pensie, ca nu ar fi fost angajatul primariei ca in arhiva nu exista un contract de munca. Pina acum i s-au eliberat 6 adeverinte toate diferite untre ele. Sotul meu a gasit deciziile de incadrare si de incetare a activitatii ca casier/remizer la primarie. In statele de plata casuta "2% pensii" este libera sau este prevazuta cu o linie. Poate cineva sa ne spuna daca daca deciziile de incadrare si de incetare a activitatii sint valabile pentru recunoasterea vechimii in munca si cum ar trebui sa procedeze, poate exista vreun articol de lege in acest sens. (cu reprezentantii primariei sintem in conflict datorita faptului ca am sesizat parchetul ca au vindut ilegal iesirea tuturor la riu amenajata si folosita de noi de peste 45 ani).
Sotul dvs va trebui sa promoveze o actiune in instanta impotriva acelei Primarii pentru a i se recunoaste perioada in cauza ca fiind vechime in munca si pentru a obliga Primaria la eliberarea adeverintei de evchime pentru eprioada in cauza.
Pensionare
bujie_cor
sunt nascut in 11 feb 1962
am vechime in grupa I 5 ani 6 luni
vechime in grupa speciala 21 ani 7 luni
armata 2 ani
1 an grupa II
2 ani salarii ... (vezi toată discuția)