avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credit luat de sotie,dupa divort doar sotia restituie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credit luat de sotie,dupa divort doar sotia restituie?

buna ziua dl avocat!
as avea o intrebare, daca in timpul casatoriei sotia a cerut un credit pe numele ei,banii fiind investiti intr-o afacere de familie,dupa divort se va imparti responsabilitatea sau doar sotia va trebui sa stinga datoria?toti banii au fost investiti intr-o afacere de familie condusa de sot.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:49, 4 Februarie 2016
In cazul unui divort, se impart atat bunurile dobandite in timpul casatoriei, cat si datoriile acumulate.
este vorba despre un pfa pe numele sotiei si un proiect cu finantare europeana nerambursabila.din motive personale nu se mai poate continua derularea contractului.in cazul divortului doar partea contractanta va inapoia creditul nerambursabil pe motiv de necontinuitatea activitatii sau ambii soti trebuie sa restituie suma alocata?
Cine a contractat creditul? S-a luat de către PFA cu soții garați?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit obtinut in timpul casatoriei alexandraned alexandraned Buna seara, Am fost casatorita timp de 3 ani si 1/2, in timpul casatoriei am contractat un credit pe numele meu, pentru nevoi personale, creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Divort rissa rissa BUNA ZIUA DORESC SA DIVORTEZ DUPA 7 ANI DE CASATORIE SI AM DOI COPII MINORI PE CARE DORESC SA I AM IN INTRETINEREA INTREBAREA MEA ESTE :DACA DIVORTEZ RAMAN ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)