avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrire datorie bancara cesionata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrire datorie bancara cesionata

Buna ziua,

in 09 Septembrie 2012 am ultima data la care am efectuat plata ratei catre banca. Mai ramanea de achitat din creditul total o suma de cateva sute de euro pe care nu am mai achitat-o nici pana astazi din cauza unor greutati financiare. Anul trecut, Decembrie 2015 am primit o notificare de la o firma cesionara cum ca datoria a fost preluata de catre aceasta pe baza unui contract de cesionare la data de 17.12.2015. Cu firma care a preluat datoria nu am semnat nici un contract si nu le-am achitat nicio suma. Pot considera ca banca nu mai avea dreptul dupa mai mult de 3 ani de la ultima plata efectuata, sa incheie contract de cesionare pentru suma restanta neachitata? Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:40, 5 Februarie 2016
Nu, nu puteți. Datoria nu se stinge decât prin plată. Chiar dacă se prescrie dreptul la executare silită, datoria există.

Dacă lucrurile sunt așa cum spuneți, este foarte probabil să nu fi intervenit prescripția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii RamoFlore RamoFlore Bună ziua, As dori sa știu de când se prescrie o datorie către o companie de telefonie care probabil a cesionat contractul către firma Coface, mandatar ... (vezi toată discuția)
Creanta la o societate de recuperari creante CVOVIDIU CVOVIDIU Am o întrebare: dacă am avut un credit la .... pe care nu am reusit sa îl plătesc la timp, a fost cedat unei firme de recuperare crean?e E....., am mai ... (vezi toată discuția)
Creditorul nu imi accepta plata deoarece a cedat creanta. cum si cui platesc? Carmen23 Carmen23 Buna ziua, problema mea este urmatoarea, tatal meu a avut un credit la banc post care ulterior a fost preluat de cycle romania, datoria a fost de 2400 din care ... (vezi toată discuția)