avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Preluare facturi pe numele administratorului pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Preluare facturi pe numele administratorului pe firma

Pentru ca infiintarea unei firme dureaza foarte mult, pentru a ugenta putin lucrurile, deoarece deschiderea unei agentii de turism apoi dureaza mult mai mult decat dureaza infiintarea firmei, am inceput mai intai sa luam toate lucrurile necesare pentru mobiliarea si dotarea viitoarei agentii de turism, iar toate facturile au fost facute pe numele viitorului administrator. Va rog sa imi spuneti daca exista o solutie pentru a ceda ulterior ce firma se infiinteaza, toate facturile, se poate face un fel de cumparare de la persoana fizica la firma? orice fel de solutie, chiar daca ar include si un notar, cumva un proces verbal de predare primire? deoarece normal ca facturile nu se mai pot reface cum s-a infiintat firma pe numele acesteia, e multa alegatura la toate magazinele de unde au fost cumparate produsele. Deja dureaza mai bine de o luna de cand am inchiriat locatia, s-a inregistrat contractul la administratia financiara, s-a depus dosarul pentru infiintarea firmei si la fiecare intalnire mai e nevoie se pare de ceva, ce s-a uitat mentionat sau s-a spus ca nu poate fi luat in considerare. orice solutie legala este buna de luat in considerare. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 23:27, 8 August 2009
Daca aveati dovada privind disponibiliatatea si rezervarea numelui firmei puteati sa solicitati facturile cu numele firmei dvs scriindu-se ...societate in constituire (in loc de CUI , J , etc)
Se poate face un contract de vanzare-cumparare pentru acele bunuri intre administrator si societate si nu este nevoie de vreun act notarial .:)
Dovada am primit-o deabia saptamana aceasta, cei de la firma de consultanta nu s-au grabit asa de repede cum ne grabim noi.
Deci se poate face un contract de vanzare-cumparare. Multumesc mult pentru raspunsul foarte urgent si prompt :)
Exact. Cel mai bine sa discutati cu contabilul fiindca cred ca se poate face si un proces verbal de descarcare in getiune a facturilor respective cu motivarea ca toate bunurile au fost achizitionate pentru societate si nu in interes personal.B-)
Sunt cheltuieli de constituire si se pot deconta.
davideg a scris:

Sunt cheltuieli de constituire si se pot deconta.

Eu nu le-as considera cheltuieli de constituire.

Bunurile achizitionate pot fi vandute societatii de catre administratorul firmei; documentul justificativ folosit este borderoul de achizitie.

Mai complicat este sa refacturati cheltuielile facute cu amenajarea spatiului, etc.

Alte discuții în legătură

Cazare hotel in ue irinadiana irinadiana ce fac in cazul in care primesc o factura de cazare hotel din Austria pe firma?Cum o declar ? (vezi toată discuția)
Urmează să îmi deschid un srl și aș dori să mă lămuresc în privința anumitor lucruri. vă rog să mă ajutați rrobert rrobert Urmeaza sa imi deschid un SRL si as dorii sa ma lamuresc cu anumite lucruri. Stiu ca trebuie sa colaborez cu un contabil, ceea ce voi face dupa ce ma voi ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog goppo123 goppo123 Buna ziua tuturor. eu am o firma pentru care nu am depus bilantul la reg. comertului pe 2005 si 2006. Zilele trecute m-am trezit ca sunt citat intr-uk proces ... (vezi toată discuția)