avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere TVA

Va salut,
Am un PFA, pentru servicii de consultanta, neplatitor de TVA.
Am incheiat un contract cu o firma cu care m-am inteles prin contract, ca pe langa serviciile de consultanta platite sa-mi plateasca si o parte din cheltuielile de transport, ca suma fixa. Pentru deplasare folosesc masina personala, in regim de contract de comodat.
Intrebarile mele sunt:
- pe aceeasi factura pe care o intocmesc pentru serviciile prestate, este corect sa scriu si cheltuieli deplasare si sa trec suma convenita ?
- trebuie sa trec si TVA-ul pentru servicii de transport, ca sa-l pot deduce ? Daca da cum pot deduce acest TVA ?

Va multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:59, 5 Februarie 2016
Daca in contract este prevazuta aceasta posibilitate,nu aveti decat sa treceti acele cheltuieli in factura. TVA nu puteti sa treceti in factura,fiind un PFA neplatitor de TVA .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)
Explicatii deduceri cheltuieli pfa ciprianism ciprianism Buna ziua, am si eu niste nelamuriri cu privire la cum sunt deduse anumite cheltuieli la PFA. 1. De ex. cheltuielile cu auto in valoare de maxim 50% ... (vezi toată discuția)