avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... curator persoana cu handicap adult/interzis ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

curator persoana cu handicap adult/interzis judecatoresc

Buna ziua, am un frate(46 ani)-persoana cu handicap grav. La decesul tatalui, la dezbaterea mostenirii, a trebuit sa numim un curator, care sa-l reprezinte la notar; la fel si la alte doua vanzari-cumparari teren (unde erau doi mostenitori, mama si el); de fiecare data ne-am adresat autoritatii tutelare de pe langa judecatoria de care apartinem si totul a decurs usor, simplu si repede.
Anul trecut, prin vara, am solicitat din nou, acelasi lucru, la aceeasi judecatorie... dar s-a respins dosarul... iar in urma apelului-tribunal, acelasi raspuns: nefondat!
Intrebarea mea este: ce pot sa fac mai departe? sa solicit interzicere judecatoreasca? care sunt pasii, documentele necesare? mai pot sa "leg" dosarul trecut la cererea viitoare? cat dureaza?(celalalt a durat 8 luni) pana la interzicerea judecatoreasca si numirea unui tutore, se poate solicita numirea unui curator special?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 14:15, 5 Februarie 2016
Puteti solicita instantei de tutela punerea sub interdictie si instituirea tutelei. In dovedirea cererii va veti fosolsi de toate inscrisurile pe care le detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curator persoana cu handicap adult/interzis judecatoresc mihaelabmihaela mihaelabmihaela Buna ziua, am un frate(46 ani)-persoana cu handicap grav. La decesul tatalui, la dezbaterea mostenirii, a trebuit sa numim un curator, care sa-l reprezinte ... (vezi toată discuția)
Reprezentare persoana cu handicap grav mihaeza73 mihaeza73 Am un fiu care are 20 ani. Este evaluat cu handicap grav permanent (tetrapaeza spastica), si nu are discernamant. As dori sa aflu sub ce forma as putea sa-l ... (vezi toată discuția)
Curatela crissa82 crissa82 Mama, matusa si unchiul meu vor sa-mi faca act de donatie pentru o casa, cu clauza de intretinere pentru unchiul meu care este bolnav psihic. Am depus la ... (vezi toată discuția)