Buna ziua, am un frate(46 ani)-persoana cu handicap grav. La decesul tatalui, la dezbaterea mostenirii, a trebuit sa numim un curator, care sa-l reprezinte la notar; la fel si la alte doua vanzari-cumparari teren (unde erau doi mostenitori, mama si el); de fiecare data ne-am adresat autoritatii tutelare de pe langa judecatoria de care apartinem si totul a decurs usor, simplu si repede.
Anul trecut, prin vara, am solicitat din nou, acelasi lucru, la aceeasi judecatorie... dar s-a respins dosarul... iar in urma apelului-tribunal, acelasi raspuns: nefondat!
Intrebarea mea este: ce pot sa fac mai departe? sa solicit interzicere judecatoreasca? care sunt pasii, documentele necesare? mai pot sa "leg" dosarul trecut la cererea viitoare? cat dureaza?(celalalt a durat 8 luni) pana la interzicerea judecatoreasca si numirea unui tutore, se poate solicita numirea unui curator special?
Multumesc!
Va trebui formulata o actiune de punere sub interdictie si instituire tutela la instanta de tutela. Durata solutionarii dosarului poate fi de aprox. 1 an.