avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela persoana in etate cu debut de Alzheimer si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela persoana in etate cu debut de Alzheimer si posibil si schizofrenie

Buna seara,
Am o matusa care in 2014 a fost internata in spital si are un bilet de iesire in care este specificat motivul internarii si anume: stare de anxietate, depresie si irascibilitate. Eu am grija de ea, eu fiind nepoata ei de sange, adica fata surorii de mama a ei (matusa mea ulterior a fost adoptata si am inteles ca s-a pierdut orice grad de rudenie dintre noi). As vrea sa stiu in cazul in care voi obtine de la medicul ei de familie un certificat prin care se atesta ca nu este in toate facultatile mintale, ce drept am de mostenire a apartamentului in care locuieste in prezent sau cum pot deveni tutorele ei. Specific faptul ca nu are copii sau alte rude de sange. Eu mai am o sora care este dispusa sa renunte la drepturile aferente mostenirii(daca acestea exista). Intr-un cod civil mai vechi, cred ca 2012, vazusem articolele 164 si 167, in care mi-am dat seama ca in situatia actuala eu pot fi numita tutorele ei. Fiind tutorele ei, am citit ca sunt si administratorul bunurilor ei. As dori sa stiu daca aceste articole mai sunt valabile si in NCC, cum as putea deveni tutorele ei, si ce drepturi de mostenire am( eventual daca am drept de mostenire al apartamentului in care sta sau daca il pot vinde pentru a o putea ingriji pe ea), dat fiind faptul ca a fost adoptata dupa ce bunica noastra a nascut-o.
Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)