avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces camera preliminara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces camera preliminara

Buna ziua,
Am facut o plangere penala privind infractiunea de "abuz in serviciu" privind retrocedarile.Acum sunt in stadiul de judecare in camera preliminara. Intrebari: . 1). daca in actiunea introdusa am mentionat faptul ca imputernicesc pe sotul meu sa ma reprezinte in proces ma poate reprezenta avand in vedere faptul ca si el este parte vatamata, intreaga familie neputand beneficia de un drept conferit de lege si ocrotit de costitutie? daca da, care este baza legala?
2). daca sunt prezenta in sala poate vorbi sotul in locul meu, avand in vedere faptul ca el cunoaste mai bine cauza,pentru ca s-a ocupat de toate demersurile pana in acest moment, iar eu sunt mai timida si ma pierd repede? daca da, care este baza legala?
cu respect,
Cel mai recent răspuns: nela1961 , utilizator 19:55, 8 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Daca sunteti prezenta in sala nu poate vorbi sotul pentru dvs, doar avocatul poate acorda asistenta juridica si pune concluzii in prezenta partii.
Reprezentarea consta in imputernicirea data unei persoane sa indeplineasca in cadrul procesului penal acte procesuale in seama unei parti care nu se poate prezenta.
Buna ziua,
Multumesc pt raspuns. Totusi nu am inteles: este suficienta imputernicirea mentianata in actiune, sau este necesara o imputernicire notariala?
Cu multumiri
Buna ziua ,
Multumesc pt. raspuns. Altcineva mi-a raspuns ca nu poate vorbi sotul in locul meu daca sunt prezenta. Cum este legal?
Cu multumiri,
Asta v-am spus si eu.

Alte discuții în legătură

Declarare apel - rog raspuns urgent Mary355 Mary355 Am o intrebare legata de o imputernicire avocatiala a fostului meu sot (cetatean german",care a fost depusa la instanta sub aceasta forma: "Domnii avocati X ... (vezi toată discuția)
Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am emil6702 emil6702 Buna ziua As dori sa stiu, in cazul in care voi urma un masterat in drept, eu avand licenta in economie, ce drepturi as avea (ma intereseaza daca macar as ... (vezi toată discuția)