avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie sustinerea familiei mama singura
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie sustinerea familiei mama singura

Intrebarea mea este : are dreptul la alocatie pentru sustinerea familiei o mama care are 2 copii minori ( prescolari), care se afla in urmatoarea situatie; este necasatorita, copii sunt recunoscuti de tata dar acesta din urma este plecat, are o alta familie si nu participa cu nimic la cresterea si intretinerea copiilor. Va multumesc anticipat pentru ajutor si scuze daca nu am plasat in locul potrivit intrebarea.
Cel mai recent răspuns: daia ileana , utilizator 08:42, 12 Februarie 2016
Familiile sau persoanele singure care au în întreţinere copii în vârstă de până la 18 ani, locuiesc împreună cu aceştia şi realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 lei pot beneficia de alocaţia pentru susţinerea familiei, conform prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei şi ale Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei.

Detalii si acte necesare
[ link extern ]

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu am explicat clar situatia : copii sunt recunoscuti de tata, acesta nu mai locuieste cu familia, deci nu se poate prezenta CI tata, adeverinta eliberata de administratia fiscala si nici nu exista o hotarare de incredintare a minorilor. In acesta situatie in ce categorie de familie se incadreaza cu un parinte sau doi?
Pentru o astfel de situatie, cred ca, cel mai bine ar fi sa intrebati la Primaria in raza careia aveti domiciliul.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara stefanbb stefanbb buna ziua pot sa primesc alocatie complementara daca avem subventia pe suprafata pe un hectar si 22 arii?acum sunt in concediu post natal inainte eram ... (vezi toată discuția)
Alocatia complementara patrasescu_ionica patrasescu_ionica baiat si fata cu varsta cuprinsa intre 19 si 18 ani care au un copil impreuna locuiesc imprimieuna nu sunt casatoriti legitim copilul este recunoscut de tata, ... (vezi toată discuția)
Legea 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei elizaelena elizaelena buna ziua! recent am auzit de Legea 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei. sotul meu beneficiaza de cei 500ron (stimulent de insertie), luam ... (vezi toată discuția)