Sunt in concediu crestere copil ,cu indemnizatie 600 lei si alocatie 200 lei. Am optat sa stau acasa 2 ani. Doresc sa incep serviciul la alta firma decat cea unde am activat pana la intrarea in CCC. Bebe are un an si 2 luni. Cum se procedeaza? La noul loc de munca trebuie sa dau niste testari probe s.a. Nu pot renunta la indemnizatie pana nu vad daca trec de aceste probe. Daca reusesc sa ma angajez ce urmeaza? Beneficiez de cei 500 in acest caz?
Multumesc!
1. Intai dati testele respective si apoi puteti incheia un contract individual de munca (CIM) cu noul angajator.
2. Apoi anuntati AJPIS, in scris, ca ati reluat activitatea si solicitati stimulentul de insertie de 500 lei lunar platit pana implineste copilul 2 ani.
Multumesc ! Trebuie sa ma duc si la firma unde am contractul de munca suspendat, pentru a-mi da demisia si incheia CM? sau nu mai fac nici un demers in acest sens.
Nu este o perioada obligatorie dar e bine sa o faceti cat mai repede pentru ca altfel, daca veti avea absente nemotivate, veti putea fi concediata pe motive disciplinare.