avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala- cercetare penala si solutie dispusa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala- cercetare penala si solutie dispusa fara audierea partii vatamate

Buna seara,
Am facut o plangere penala si cercetarea penala s-a efectuat si s-a dat a solutie fara audierea mea in calitate de parte vatamata. In aceasta situatie au fost incalcate prevederile art.89 si 111 cpp?In timpul cercetarii penale nu trebuia sa fiu si eu audiata cel putin pt. a mi se aduce la cunostinta drepturile si obligatiile?
Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: nela1961 , utilizator 19:53, 8 Februarie 2016
Daca nu s-a apreciat ca fiind oportuna audierea dvs, nu este obligatoriu.
Buna seara,
Multumesc pt. raspuns. Totusi am si eu o nelamurire: in calitate de parte vatamata am drepturi si obligatii conf. art.89 cpp si care trebuiau sa-mi fie transmise la prima audiere conf. art.111 cpp. In situatia in care nu am fost audiat nu mi s-au comunicat aceste drepturi si nici macar nu mi s-a adus la cunostinta de inceperea urmaririi penale astfel ca eu am fost in imposibilitatea de a solicita studierea dosarului, sa solicit probe, sa depun note sau sa-mi angajez avocat. Este corect avand in vedere ca in momentul de fata am ajuns la judecatorul de camera preliminara si in citatia pe care am primit-o sunt mentionate aceste drepturi?
Cu multumiri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referatul politiei si ordonanta procurorului nu intrunesc conditiile cerute de lege nela1961 nela1961 Buna seara, Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Daca referatul politiei judiciare nu indeplineste conditiile art.321 cpp si nici ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Ordonante emise de org judiciar cercetare penala mary6 mary6 Buna ziua.Daca o plangere penala pt infractiunile de furt,amenintare,abuz de incredere,a fost respinsa de parchet de doua ori prin ordonanta in temeiul art ... (vezi toată discuția)