avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit inregistrez in iulie diferenta platita la impozit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

inregistrez in iulie diferenta platita la impozit?

Buna ziua,
am si eu o nelamurire legata de impozit
Lucrez in Saga si conform calculelor la 30 iunie 2009 am urmatoarea situatie:
691 =441 (360) si 121=691(360)
dar conform grilei privind impozitul minim, societatea se incadreaza in prima transa, deci impozitul de plata este 367. Avand in vedere ca impozitul de plata rezultat din calcule (360) este inferior limitei de plata (367) in iulie am platit fireste suma mai mare (367). Nelamurirea mea este cum inregistrez contabil aceasta diferenta? La 30 iunie raman notele contabile 691 =441 (360) si 121=691(360), iar in iulie fac contabil vreo inregistrare cu aceasta diferenta?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 08:17, 7 August 2009
Incercati un analitic pt.forfetar si unul pt.impozitul efectiv, e mai "sanatos".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit gabi.b gabi.b impozitul pe profit se determina si inregistreaza in contabilitate (691=441// 121=691) la fiecare termen de plata al impozitului , respectiv trimestrial . La ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit platit in plus aura.radulescu aura.radulescu Bună ziua! Sunt începător pe forum.Pentru eventualele greșeli, îmi cer scuze aniticipat. Am o problemă la firmă.În trim. 4 al anului 2007 am avut ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila impozit forfetar Doina B Doina B Stiu ca de 3 luni se tot discuta despre impozitul forfetar, dar va rog mult sa-mi confirmati daca am inregistrat corect. Am urmatoarele date: Impozit trim ... (vezi toată discuția)