avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA PARTIALA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA PARTIALA

Am depus dosarul pentru pensie anticipata partial , pentru virsta mea trebuie sa am un stagiu complet de cotizare de 31 ani si 5 luni iar eu am numai cu contract de munca ( 8 ORE /ZI) 34 de ani. In aceasta perioada am mai lucrat si la alte societati cu contracte de munca cu timp partial , societati care au virat lunar datoriile catre stat. Intrebarea mea este daca la vechimea de 34 ani se adauga si nr de ani rezultati din perioada cind am lucrat si cu timp partial . De exemplu 3 luni la un an de lucru cu 2 ore/zi. Doresc sa stiu acest lucru deoarece daca am o vechime de 39.5 ani pensia nu mi se va mai diminua cu 45%.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:17, 6 Februarie 2016
Nu se adauga nimic in plus la stagiul de cotizare.
Se adauga in la punctajul mediu anual.
Va fi pensia mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata (i) biancaco biancaco Unchiul meu este nascut pe 8.08.1951 si are 26 ani vechime in campul muncii. Poate sa iasa la pensie anticipata ? Care ar fi alte variante si ce pasi ar ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare. Raluca59 Raluca59 Am varsta de 54 ani,o vechime in munca de 34 ani si 9 luni din care 6 ani am lucrat cu o jumatate de norma.Cand am inceput perioada in care am lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala feliciatimisoara feliciatimisoara Felicia 11-12-1958 timisoara , am 56 de ani , 36,6 ani de lucru cu tot cu somaj , doresc sa stiu daca pot iesi la pensie anticipat si cat va fi diminuarea , ... (vezi toată discuția)