avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis bloc

In anul 2012 am reusit intr-un final sa reparam acoperisul blocului(eu locuiesc la ultimul etaj 4/4). Dupa cateva luni a aparut o problema la acoperis in locul unde se scurge apa de pe bloc, la teava apei pluviale. Se umezeste pe tavan si pe perete in dreptul tevei. Am mers la asociatie, am explicat problema si a venit cel care a facut acoperisul in 2013 remediind problema. In 2014 a aparut iar problema la teava, rezultand umezirea in casa in dreptul tevii. Am mers din nou la asociatie dar nu sa putut lua legatura cu cel care executase reparatie pt ca pkecase in Anglia. De abia in 2015 a reusit sa iau legatura cu el si a venit sa vada care este problema. Dupa identificarea problemei firma mi-a cerut suma de 350 lei desi reparatie are 10 ani garantie. Am depus o cerere la asociatie prin care am semnalat problema. Intr-un tarziu firna a venit si a remediat asa de bine problema ca anul acesta dupa prima zapada iarvse infiltreaza apa pe tavan si perete mai rau ca inainte.Reparatia sa facut de asociatie cu o firma , garantie dar nefacandu-se receptia lucrarii. Cum pot remedia problena definitiv?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 08:06, 6 Februarie 2016
Problema dv. nu este la hidroizolatie, ci chiar la teava pluviala care va trece prin apartament.
E crapata sau sparta de-a binelea. Pe aceasta trebuie s-o inlocuiti.

Am avut la blocul meu 5 apartamente cu aceasta problema, dintre care 2 erau la etaje intermediare.
Cu ce e de vină proprietarul că-i udă pereţii, odată ce a anunţat pe cei care conduc Asociaţia şi sunt plătiţi să menţină în bună stare tot ce ţine de proprietatea comună ?
În primul rând acea firmă e vinovată, pentru că n-a văzut toate problemele apărute, cel puţin să spună dacă nu e vina lor. Dacă au venit de 2 ori, înseamknă că şi-au recunoscut vina.
Iar dacă era problema cu ţeava pluvială, de ce nimeni din Asociaţie, sau meseriaşii care au făcut lucrarea, n-au sesizat problema ?
În cel mai rău caz, dacă aflaţi că vina e a celui care a făcut lucrarea, faceţi o sesizare la A.N.P.C., e singura soluţie.
Sau faceţi o Petiţie la "şefii" Asociaţiei, să facă orice să vă rezolve problema, pentru că vi se degradează locuinţa. E obligaţia cel puţin a Administratorului să rezolve o problemă ce ţine de proprietatea comună, e logic.
De ce aveţi Administrator, Preşedinte sau Instalator, doar să ia salariu stând lipiţi de scaun ? Responsabilizaţi-i, pentru că n-aveţi nicio vină !
Şi mai e ceva. Dacă "şefii" Asociaţiei v-au selectat această firmă din minim 3 oferte, înseamnă că tot ei vor răspunde de rezolvarea problemelor apărute ulterior, nu dvs. !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta pluviala monicameleru monicameleru Intr-un apartament teava pluviala este mascata intr-un perete de rigips.Din cauza temperaturilor mai ridicate o mare cantitate de apa s-a topit si peretele ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la bloc? khalima khalima Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă există vreo prevedere în care să se specifice unde anume trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la ... (vezi toată discuția)