avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit apartament sediu firma
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit apartament sediu firma

Daca am 2 firme care isi au sediul in apartamentul proprietate personala si nici una nu desfasoara nici un fel de activitate acolo dar, abonamentul pt telefon mobil este pe una din firme iar toate celelalte utilitati sunt pe persoana fizica, ce impozit datorez , cum se calculeaza?
Mentionez ca abonamentul nu poate fi mutat de pe firma pe persoana fizica... Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:17, 6 Februarie 2016
Buna ziua,
în cazul locuințelor în care avem un sediu de firmă/sau doua, unde nu-i activitate sau chiar dacă e activitate nu se înregistrează cheltuieli, așa cum scrie în Codul Fiscal, impozitul datorat este cel pentru locuință.
(eu sunt de parere ca un abonament de telefonie mobila sau internet, nu sunt cheltuieli de "functionare, intretinere si reparatii aferente unui sediu" prevazute de art. 21 alin. (3) lit. m) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal. de ce? pentru ca nu sunt cheltuieli cu spatiul afectat afacerii, ci cu afacerea in sine)
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Citiți și acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit sediu social voncid voncid As dori sa stiu daca o firma este nevoita sa plateasca impozit pe sediul social daca isi desfasoara activitatea strict la sediul ... (vezi toată discuția)
Deduceri pfa mariamihaileasa mariamihaileasa 1.Am un PFA si as dori sa stiu cat as putea sa deduc din cheltuielile pentru locuinta (intretinere, lumina, internet si telefon fix) daca sediul firmei este in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de telefonie mobila Crocusel Crocusel Buna ziua, Am avut un abonament tip Familly cu 5 nr .Din aceste 5 nr am pastrat 2 pe care le-am trecut pe un alt tip de abonament. Pentru celelalte 3 nr am ... (vezi toată discuția)